Pošlji povpraševanje

Komplet za novorojenčka iz porodnišnice naj bo nekaj posebnega

Oblačila za novorojenčka so ena izmed stvari, na kar pomisli vsaka mamica, ko se pripravlja na prihod novega družinskega člana. Znano je, da se vsaka mamica vpraša tudi kateri komplet za novorojenčka iz porodnišnice bo tisti pravi, saj mora biti primeren letnemu času, mora biti prave velikosti, iz nežnih materialov, vsekakor pa mora biti lep in nekaj posebnega. Kupovanje oblačil za novorojenčka in pripravljanje nanj je nekaj najlepšega, saj polni pričakovanja izbirate med bodiji za novorojenčka, majhnimi nogavičkami, majčkami, kapami, jopicami za novorojenčka in ostalimi stvarmi, ki jih nujno ali malo manj nujno potrebujete. Pomembno je, da se kar se da dobro pripravite ter uredite otroško sobico tako, da boste imeli kar najbolj pri roki vse kar potrebujete. Kakovostna previjalna miza z veliko predali kamor boste zložili najnujnejša oblačila za novorojenčka, pleničke in vse ostalo, je pomemben kos opreme otroške sobe, ali morda spalnice. Velikokrat že pri kupovanju kompleta za novorojenčka iz porodnišnice nastopijo težave zaradi izbire, saj so trgovine prepolne najrazličnejših oblačil za novorojenčka po takšnih in drugačnih cenah. Kakovost je zagotovo pomembna zato premislite ali potrebujete veliko, ali boste kupili malo manj in raje dali poudarek na kvaliteto.

Oblačila za novorojenčka

Komplet za novorojenčka iz porodnišnice iz naravnih eko materialov

Povpraševanje po oblačilih za novorojenčka iz ekoloških materialov, predvsem bombaža, se iz leta v leto veča. Gojenje ekološkega bombaža poteka s pomočjo naravnega komposta, rednega kolobarjenja in brez vsakih insekticidov. Zaradi težje in zahtevnejše pridelave je cena oblačil za novorojenčka iz eko materiala malce višja, vendar vsi vemo, da je zdravje novorojenčka najpomembnejše. Za kompleta za novorojenčka iz porodnišnice je zagotovo bolje odšteti kakšen evro več in malčka obleči v kakovostna oblačila. Strokovnjaki ugotavljajo, da mnogo alergij povzročajo ravno oblačila, saj tudi veliko pranj ne izbriše sledi insekticidov, ki konstantno vplivajo na zdravje skozi kožo. Torej, ko se odločate za nakup so bodiji za novorojenčka, jopice in kape za novorojenčka iz naravnega ekološko pridelanega bombaža zagotovo najbolj zdravju prijazna odločitev za vašega malčka.

Kompleti za novorojenčke iz porodnišnice

Pripravite bodije za novorojenčka in vse ostalo pravočasno

Ko se približuje čas prihoda vašega malčka ali malčice, pravočasno pripravite torbo s stvarmi, ki jih boste vzeli v porodnišnico. Preveč stvari ne boste potrebovali, ne pozabite pa na dokumente in kozmetiko zase. Komplet za novorojenčka iz porodnišnice pa naj vsebuje tetra pleničke, majčke z dolgimi rokavi, bodi za novorojenčka, kapo in jopico za novorojenčka. Potrebovali boste tudi copatke, odejico in lupinico oz. jajčko, da boste malčka varno pripeljal domov. Doma pa naj čaka pripravljena previjalna miza, banjica, posteljica z vso opremo in seveda voziček. Poleg oblačil za novorojenčka mu priskrbite tudi stekleničko s primerno ščetko za čiščenje, dudico in morda pribor za sterilizacijo, ki pa ni nujen. Vaš dojenček ali dojenčica lahko nekaj prvih mesecev spi v košari ali zibelki, kar je zelo praktično, saj jo lahko prestavite kamorkoli v stanovanju zato ni potrebno, da je posteljica pripravljena že kar prve dni. Ko boste kupovali oblačila za novorojenčka nikar ne pozabite, da boste mnogo stvari dobili od sorodnikov in prijateljev, zaradi tega ne delajte prevelike zaloge. Mnogokrat se namreč zgodi, da ima mamica na razpolago preveč bodijev, jopic in kap za novorojenčka, zato ne pridejo vse na vrsto saj otroci zelo hitro rastejo. Za ta denar raje kupite manj in bolj kvalitetno.

Komplet za novorojenčka iz porodnišnice

Več o oblačilih za novorojenčke

Kakšna kapa za novorojenčka je najboljša?

Ali je kapa za novorojenčka obvezna? Jo potrebuje vedno? Kapa za novorojenčka je obvezna v trenutku, ko se rodi, saj je nujno, da ohrani toploto. Dojenčku je ravno tako vroče kot odraslim, zato ne pravijo zastonj, otročka oblecite tako kot sebe. Poleg jopice za novorojenčka je kapa obvezna takrat, ko se zunaj ohladi ali ko ga je potrebno zaščititi pred ultravijoličnimi žarki. Pomembno je, da so kapa, jopica za novorojenčka, bodi in vsa ostala oblačila narejena iz kakovostnih materialov, ki ne dražijo kože in so zdravju prijazni.