Rekuperatorji zraka in toplote za prezračevanje z rekuperacijo | Rekuperator zraka in rekuperator toplote

Rekuperatorji toplote za ogrevanje in hlajenje bivalnega prostora

Rekuperator zraka vašemu domu vedno zagotavlja dovolj svežega zraka. Gre za sistem prezračevanja z rekuperacijo zraka, s katerim se v prostor ves čas dovaja svež zrak. Tradicionalni rekuperatorji so za ogrevanje ali hlajenje zraka potrebovali veliko količino energije in posledično rekuperatorji niso bili energetsko učinkoviti. Novo serijo Hitachi rekuperatorjev pa odlikuje visoka energetska varčnost, enostavna vgradnja rekuperatorja ter kompaktna izvedba za naslednjo generacijo zgradb. Rekuperator zraka je lahko vgrajen avtonomno ali v kombinaciji z izbranim sistemom klimatizacije. Princip delovanja rekuperatorja zraka je tak, da lahko notranje enote rekuperatorja, ki so priklopljene na skupno zunanjo enoto rekuperatorja istočasno delujejo v režimu ogrevanja z rekuperatorjem zraka ali v režimu hlajenja z rekuperatorjem zraka. Tovrstno delovanje rekuperatorja toplote Hitachi je zagotovilo za večje udobje in višje energetske prihranke pri prezračevanju z rekuperacijo.

Rekuperatorji za prezračevanje z rekuperacijo

Rekuperator zraka Hitachi vam zagotavlja odlične energijske izkoristke in visoko delovno varnost rekuperatorja. Hitachi je z večletnim kontinuiranim razvojem rekuperatorjev (VRF sistemov) razvil sofisticiran energetsko varčni sistem klimatizacije zraka, ki zmanjšuje emisije C0â‚‚ in na ta način pomaga pri globalni zaščiti okolja. Prezračevanje z rekuperacijo z novo serijo »Set Free« modelov vam zagotavlja visoko energetsko varčnost rekuperatorja, enostavno instalacijo rekuperatorja ter kompaktno izvedbo za naslednjo generacijo zgradb.

Prezračevanje z rekuperacijo se izvaja z notranjimi enotami rekuperatorja toplote in s zunanjimi enotami rekuperatorja zraka. Izbor zunanjih enot za rekuperator zraka vključuje enote s hladilno močjo od 8,0 kW do 137 kW. Na zunanje enote za prezračevanje z rekuperacijo lahko priključite na do 46 notranjih enot. Za notranje enote rekuperatorjev vam nudimo širok izbor, v sedmih osnovnih izvedbah različnih moči rekuperatorja. Rekuperator toplote Hitachi vam zagotavlja deklarirano delovanje prezračevanja z rekuperacijo pri zunanji temperaturi do -20 °C. Rekuperator toplote Hitachi uporablja ekološko hladivo R410A in zagotavlja tiho delovanje rekuperatorjev.

Rekuperator zraka Hitachi podjetja Prealpi - vodilni COP na tržišču.

Rekuperator zraka in rekuperator toplote za vaš bivalni prostor

Rekuperator toplote Hitachi ima za vaš bivalni prostor številne prednosti. Rekuperator toplote Hitachi z visokim COP zagotavlja povečano zanesljivost, zmanjšanje izgube toplote in višjo energetsko učinkovitost. Rekuperator toplote Hitachi odlikuje tudi dvorezni ventilator, ki je edinstven in patentiran s strani Hitachija. Z uporabo tovrstnega ventilatorja se zmanjša hrup rekuperatorjev in obremenjenost motorja rekuperatorja za 8 %. Zaradi manjšega števila rezil pa se ne zmanjša tudi učinkovitost ventilatorja, saj je Hitachi podaljšal rezila ventilatorja, s čimer je povečal količino zajetega zraka za 25 %.

Oglejte si tudi:

Prealpi d.o.o. | Rekuperator zraka, prezračevanje z rekuperacijo, rekuperator - povezave do naše spletne strani:

  • Rekuperator zraka
  • Rekupatorji
  • Rekuperator toplote
  • Prezračevanje z rekuperacijo
  • Rekuperator