Toplotna črpalka za ogrevanje za učinkovito talno gretje

Toplotna črpalka za ogrevanje je naprava, ki kot vir za ustvarjanje toplote uporablja sončno energijo. Ogrevalne toplotne črpalke lahko črpajo toploto neposredno iz zraka, lahko pa tudi iz zemlje ali podtalnice. Vsi omenjeni viri so obnovljivi viri energije, ki se v naravi ohranjajo. Toplotna črpalka za ogrevanje je okolju prijazna izbira, saj za razliko od fosilnih goriv ogrevalne toplotne črpalke ne onesnažujejo okolja. Toplotna črpalka za ogrevanje je alternativni vir ogrevanja, ki je izredno učinkovit. Ogrevalne toplotne črpalke se lahko uporablja za ogrevanje sanitarne vode, radiatorjev ter stensko in talno gretje. Možno je tudi hlajenje s toplotno črpalko, kar pride prav v vročih poletnih dneh. Cene toplotnih črpalk so običajno rahlo višje, vendar se investicija dolgoročno povrne.

Toplotna črpalka za ogrevanje je super investicija za prihodnost

Prealpi | Toplotna črpalkaVas vedno, ko dobite račun za ogrevanje hiše z oljem ali elektriko, zaboli glava? Od zdaj naprej to ni več potrebno, saj so cene toplotnih črpalk postale sprejemljive tudi za manj premožne družine. Toplotna črpalka za ogrevanje je investicija, ki se dolgoročno vsekakor povrne in kasneje zagotavlja velike prihranke. Cene toplotnih črpalk oz. začetnih investicij so nekolike višje za stare hiše, kjer je montaža otežena. Nižje pa so cene toplotnih črpalk za novogradnje, kjer je namestitev precej lažja. Zakaj bi vsako leto zapravljali na stotine evrov za goriva, ki so draga in hkrati še onesnažujejo okolje, če je toplotna črpalka za ogrevanje dolgoročno gledano izredno ugodna in okolju prijazna rešitev. Obiščite podjetje Prealpi, kjer so vam na voljo kvalitetne ogrevalne toplotne črpalke.

Toplotna črpalka za ogrevanje | Naj bo talno gretje učinkovito

Toplotna črpalka za ogrevanje izkorišča toploto iz okolice in jo pretvarja v uporabno toploto za ogrevanje hiše ali sanitarne vode. Naše ogrevalne toplotne črpalke poskrbijo za učinkovito talno gretje. Na voljo vam je kvalitetna Hitachi toplotna črpalka zrak/voda, ki iz zunanjega zraka črpa toploto in jo dovaja vodi, ki kroži po ceveh za talno gretje. Toplotna črpalka za ogrevanje deluje v temperaturnem območju med -20°C in 40°C, kar pomeni, da jo lahko za talno gretje učinkovito uporabljate tudi pozimi.

Toplotna črpalka za ogrevanje in hlajenje s toplotno črpalko

Toplotna črpalka ne služi le ogrevanju sanitarne vode in prostorov, saj je možno tudi hlajenje s toplotno črpalko. Tu je proces ravno nasproten kot pri ogrevanju. Gre torej za to, da toplotna črpalka prostor ohlaja, pridobljeno toploto pa oddaja v okolico. Hlajenje s toplotno črpalko pride še posebej prav v vročih poletnih dneh, ko je le z ventilatorji in odprtimi okni težko znižati temperaturo zraka v prostoru. Tako ogrevanje kot hlajenje s toplotno črpalko je zelo enostavno, saj je termostat izdelan uporabniku izredno prijazno. Če imate vprašanje glede cene toplotnih črpalk, oziroma če niste povsem prepričani, ali je toplotna črpalka za ogrevanje prava odločitev, nas pokličite in z veseljem vam bomo svetovali.

Prealpi | Toplotna črpalka za ogrevanje, talno gretje, ogrevalne toplotne črpalke, cene toplotnih črpalk, hlajenje s toplotno črpalko - povezave do naše spletne strani:

  • Toplotna črpalka za ogrevanje
  • Talno gretje
  • Ogrevalne toplotne črpalke
  • Toplotna črpalka
  • Cene toplotnih črpalk
  • Hlajenje s toplotno črpalko