Zalivalni sistemi in avtomatsko zalivanje zelenih površin

Najpomembnejši prednosti, ki ju ponujajo namakalni sistemi v primerjavi z ročnim zalivanjem površin, sta predvsem prihranek (vode in časa) ter ustrezno zalite rastline. Pri ročnem zalivanju vrta smo navadno precej površni in zalijemo rastline toliko, kot se nam zdi primerno, kar pomeni vse rastline približno enako, zaradi česar so lahko posamezne rastline premalo ali preveč zalite. Zalivalni sistemi za avtomatsko zalivanje so opremljeni s krmilniki, s katerimi natančno določimo, kdaj in kje se bo razpršilec vključil ter koliko vode bo oddal. Z rednim vzdrževanjem celotnega sistema in prilagoditvami, ki so potrebne, če na primer spremenite zasaditev, boste ves čas brez skrbi.

Namakalni sistem Pipelife

Zalivalni sistemi Pipelife Slovenija in strokovna vgradnja

Pri vgradnji zalivalnega sistema je pomembno, da tako projektiranje kot nameščanje opravi strokovnjak. Ta bo poskrbel, da bo globina, na katero bodo nameščene cevi, ustrezna, ter bo upošteval razpoložljiv pritisk, pretok vode in izgube pritiska. Tako bo zagotovil, da bo vsak razpršilec deloval, kot je treba. Glede na razgibanost površine in razporeditev rastlinja so namakalni sistemi razdeljeni na posamezne odseke, ki jim s krmilniki določimo ustrezno intenziteto zalivanja. Strokovnjaki podjetja Pipelife Slovenija d.o.o. vam zagotovijo tudi ustrezne redne preglede in nadgradnjo oziroma prilagoditev sistema, če v vrtu pride do sprememb.

Krmilniki in sistem 'water budget'Razpršilec

Avtomatsko zalivanje oziroma sistemi namakanja so opremljeni s krmilniki, s katerimi natančno določimo časovno razporeditev in intenzivnost zalivanja različnih površin oziroma posameznik sektorjev. Vsi krmilniki Rain bird so opremljeni s tako imenovano funkcijo 'water budget', s katero na zelo enostaven način (v odstotkih) povečujete ali zmanjšujete čas namakanja. Če so sistemi namakanja na primer nastavljeni na 10 minut, lahko po potrebi ta čas zmanjšate ali povečate (10 minut je 100 %, sistem omogoča razpon od 0 do 200 %; 150 % je 15 minut). Tako vam sistemi namakanja Rain bird omogočajo zelo enostavno reguliranje, ne da b morali ponovno nastaviti celoten program.

Pipelife Slovenija d.o.o. | Zalivalni sistemi, avtomatsko zalivanje, krmilniki, razpršilec - povezave do naše spletne strani: