Urejanje vrtov in zelene površineUrejanje vrtov

Med ponudniki oziroma proizvajalci sistemov za zalivanje vrta za urejanje vrtov in čudovite zelene površine ljudje po svetu (tako profesionalni krajinski arhitekti kot ljubiteljski vrtnarji) največkrat odločijo za izdelke Rain bird. Zastopnik zanje je tudi podjetje Pipelife Slovenija, d. o. o., ki se je med številnimi ponudniki tovrstne opreme odločilo za najkakovostnejšega. Urejanje vrtov je z njihovimi izdelki za zalivanje, ki omogočajo občutno varčevanje z vodo in olajšajo delo na ozelenelih površinah.

Zalivanje vrta z avtomatskim sistemom Pipelife d.o.o. lahko pomeni varčevanje z vodo

Urejanje vrtov je za ljubiteljske vrtnarje prijetno opravilo, ki se ga lotijo z veseljem in navdušenjem, kljub temu pa je dobrodošlo, če si lahko nekatera opravila olajšajo. V zavesti vseh ljudi, še posebno pa tistih, ki jim je narava blizu - in vrtnarji zanesljivo spadajo mednje - je vedno bolj prisotna tudi skrb za naravne vire in varčevanje z njimi. Urejanje zelenic oz. vrtov lahko pomeni tudi varčevanje z vodo, če zelene površine zalivamo z natančnim sistemom, ki nam omogoča, da točno odmerimo količino vode, ki jo namenimo rastlinam. Takšno varčevanje pa seveda omogoča je pravilno načrtovan in nameščen namakalni sistem, ki preprečuje čezmerno zalivanje in površinsko odtekanje vode. Lahko ga seveda prilagodite tudi vremenskim razmeram na določenem področju.

Zalivalni sistemKako poteka urejanje vrtov s pomočjo namakalnega sistema?

Bistveni del vsakega urejenega vrta, pa naj gre za manjši domač vrt ob hiši ali večji javni park, so zelene površine. Urejanje vrtov, ki vključuje tudi redno zalivanje vrta ali zelenice (predvsem v toplejšem delu leta), lahko vzame kar precej časa, predvsem pa zanj ob nepravilnem zalivanju porabimo bistveno preveč vode. Travne površine navadno zalivamo z razpršilniki, cvetje, grmičevje in drugo rastlinje pa s kapalniki. S pomočjo krmilnika, kamor predhodno vnesemo program zalivanja, se voda samodejno razporeja in zaliva rastline ob določeni uri in z določeno količino vode. Sistemi Rain bird podjetja Pipelife Slovenija omogočajo tudi programiranje posameznih šob oziroma razpršilnikov v sistemu, tako da vsaka rastlina dobi natanko toliko vode, kot jo potrebuje.

Pipelife d.o.o. | Urejanje vrtov, zalivalni sistemi, zelene površine, varčevanje z vodo -
povezave do naše spletne strani: