Namakanje - namakalni sistem za vrtZalivanje vrta

Velika prednost namakalnih oziroma zalivalnih sistemov je v tem, da jih lahko popolnima prilagodimo posameznemu terenu, zasaditvam in potrebam rastlin po vodi. Namakanje okrasnih rastlin, grmičevja in drevja je namreč bistveno drugačno kot namakanje trave oziroma zelenice, zato so zalivalni sistemi zasnovani tako, da jih lahko povsem prilagodimo dani situaciji. Naši strokovnjaki si bodo ogledali vaš vrt, vam svetovali, na podlagi vaših želja in razporeditve na vrtu bodo izdelali načrt za namakanje in sistem namestili. Poučili vas bodo tudi o najbolj smotrni uporabi sistema, vedno pa smo vam na voljo tudi za nasvete, vzdrževanje in nadgradnjo.

Zalivalni sistemi za namakanje rastlin Pipelife Slovenija

Na vrtu imamo navadno tako okrasno in sadno rastlinje kot tudi travne površine. Namakanje oziroma namakalni sistem za vrt je lahko izdelan tako, da je namenjen obema vrstama rastlinja, ponujamo pa tudi povsem ločene sisteme. Običajno za namakanje sadnih in okrasnih rastlin, drevja in grmičevja uporabljamo dva sistema namakanja: kapljični ali perforirane cevi. Pri prvem je pomembno, da je sistem opremljen z elektromagnetnimi ventili s filtrom, perforirane cevi pa navadno služijo za zalivanje žive meje ali pokrovnih rastlin. Oba sistema omogočata zelo natančno doziranje količine vode, kar pomeni, da bodo vse rastline dobile natanko toliko vode, kot jo potrebujejo.

Urejanje zelenice

Namakanje in urejanje zelenic

Za namakanje travne površine navadno uporabljamo zalivalni sistem z razpršilci, ki omogočajo dobro in enakomerno namočenost zelenice. Razporeditev razpršilcev je odvisna od velikosti in oblike trate, pomemben pa je tudi pretok vode. Namakanje s statičnimi razpršilci je primerno za manjše površine, dinamični pa majo radij okrog 17 metrov. Na voljo imamo seveda tudi razpršilce za namakanje parkov in športnih površin. Urejanje zelenic oziroma njihovo zalivanje je povsem avtomatizirano, kar pomeni, da po začetni namestitvi oziroma programiranju s svojim namakalnim sistemom ne boste imeli praktično nobenega dela - potrebno je le redno vzdrževanje in nadgradnja v primeru sprememb v zasaditvi.

Pipelife Slovenija | Namakanje, namakalni sistemi za vrt, urejanje zelenic, zalivalni sistemi - povezave do naše spletne strani: