Namakalni sistem od izbire do vgradnjeNamakalni sistem

Ko izbirate namakalni sistem za svoj vrt se je smiselno posvetovati s strokovnjakom, saj za dobro in varčno rešitev niso dovolj le cevi za namakanje. Namakalni sistem je treba prilagoditi vašemu terenu in rastlinstvu - le tako bo resnično funkcionalen in bo maksimalno opravil svojo nalogo. Glede na vaše specifične razmere vam bomo predlagali ustrezne rešitve, tako da si boste izbrali prave sestavne dele in naprave (npr. šobe, elektromagnetni ventil, krmilnik, razpršilce itd.). Zagotavljamo vam, da bo namakalni sistem poskrbel za optimalno zalivanje vaših zelenih površin, hkrati pa prihranil vodo in preprečil nastanek in širjenje različnih bolezni.

Elektromagnetni ventil in šobe za namakalni sistem

Vsak namakalni sistem, ki ga upravljamo prek krmilnika, je opremljen z določenim številom ventilov (elektromagnetni ventil), ki odpirajo oziroma zapirajo dotok vode skozi posamezne veje cevi njem. S tem avtomatski namakalni sistem povsem prilagodimo svojim potrebam, saj z v naprej določenimi programi poskrbimo za ustrezno zalivanje. Ventili namreč v cevi za namakanje, ki se nadaljujejo v šobe ali kapalnike, spustijo le toliko vode, kot smo to predhodno določili. V skladu z vrsto površine določimo tudi tip namakanja in količino vode.

Namakanje vrtaKrmilnik za namakalni sistem

Svoj vrt, športno površino ali park lahko ustrezno namakate le tako, da poskrbite za kakovosten namakalni sistem. Končni učinek pa ni odvisen samo od kakovostnih posameznih elementov, kot so elektromagnetni ventili ali šobe, temveč tudi od tega, kako je celoten sistem nameščen, kje in kako globoko so cevi za namakanje, kakšen je pritisk vode in kako je sprogramiran krmilnik. Vse to so zadostni razlogi, da se za pomoč obrnete na strokovnjaka. Namakalni sistem bo namreč dobro deloval le, če bo ustrezno nameščen, njegova osnovna enota - krmilnik - pa bo pravilno uporabljen. Tako si boste z našo pomočjo zagotovili čudovit vrt in prihranek vode, hkrati pa boste čas, ki bi ga sicer namenili zalivanju, porabili kako drugače.

Pipelife Slovenija | Namakalni sistemi, cevi za namakanje, elektromagnetni ventil, šobe, krmilnik - povezave do naše spletne strani: