Gostilna, gorenjska znamenitost

Glede na to, da je med zanimivostmi, ki jih radi obiščemo na izletih, pogosto tudi gostilna, Gorenjska privlači obiskovalce tudi s pestro gostinsko ponudbo. Že res, da je pokrajina polna naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, a še vedno zbudi posebno zadovoljstvo dobra in poceni gostilna na Gorenjskem, ki vabi v prijeten ambient na osvežitev in okrepčilo. Skoraj vsaka gostilna na Gorenjskem bo ugodila željam svojih gostov, pa tudi izbirčneži bodo prišli na svoj račun, saj med vsemi gostinskimi lokali gotovo najdejo tudi kakšnega s ponudbo, ki jim je pisana na kožo.

Koliko bo stala dobra gostilna na Gorenjskem?

Gostilna GorenjskaPoleg pestre ponudbe odlikujejo gostilne na Gorenjskem cene, ki niso pretirano zasoljene. Kljub temu, da gre za turistično zelo zanimive kraje, ki so dobro obiskani, cene v gostilnah ostajajo realne. Tudi dobra gorenjska gostilna ne bo zahtevala pretirano debele denarnice, sploh če cene primerjamo z drugimi turističnimi središči po državi. V primerjavi z Ljubljano so cene v gostilnah na Gorenjskem načeloma nekoliko nižje, v glavnih turističnih središčih pa povsem primerljive. Enako velja za primerjave z Obalo. Gorenjska gostilna v ceni ne izstopa, je pa ta seveda odvisna od številnih dejavnikov. Čisto možno je, da se bo znamenita blejska kremšnita komu zdela zelo draga, še posebej v kakšnih bolj prestižnih slaščičarnah ob jezeru. A tako je povsod - dobra gostilna na Gorenjskem bo primerljivo draga kot dobra gostilna v Ljubljani, povsod pa lahko dobimo tako drage in prestižne kot poceni gostilne. Gorenjska nudi kar nekaj dobrih in poceni gostiln, kjer se je možno lepo odpočiti in se dobro najesti. Takšnih gostiln kljub bogati gostinski ponudbi ni težko najti, saj obkrožajo praktično vsako priljubljeno izletniško točko na Gorenjskem.

NAJBOLJŠE GOSTILNE NA GORENJSKEM

Katero gorenjsko gostilno izbrati?

Dobra gostilnaZaradi široke palete različnih gostinskih obratov se je včasih kar težko odločiti za postanek pri eni. Dobre gostilne se nahajajo med drugimi lokali in različnimi turističnimi objekti, vse pa vabijo s privlačnimi podobami svoje ponudbe. Na srečo je težko ustreliti v prazno - na Gorenjskem se težko najde kakšna gostilna, ki ne bi zadovoljila svojih obiskovalcev. Že na prvi pogled je običajno jasno, ali je gostilna namenjena tistim, ki bi se radi ustavili zgolj na pijači, ali pa je v notranjosti gurmanska restavracija. Veliko o ponudbi izdajajo že table, ki jih ima ob cesti praktično vsaka gorenjska gostilna. Marsikaj pa se da o gostilnah prebrati tudi na internetu, kjer najdemo mnenja zadovoljnih ali nezadovoljnih strank. Na koncu pa vedno velja, da se mora odločiti vsak sam.