Mleko in mlečni izdelki brez laktoze blagovne znamke Zelene Doline

Mleko je že tisočletja bogat vir različnih hranil, beljakovin, vitaminov in mineralov. Pri tem glavni vir energije prestavlja laktoza oziroma mlečni sladkor, ki je naravna sestavina mleka, pri čemer pospešuje delovanje dobre prebave in povečuje sposobnost telesa za vezavo kalcija in fosforja.

Navkljub tem značilnostim pa imajo nekateri ljudje težave z laktozno intoleranco, kar pomeni, da  težje presnavljajo in prebavljajo mlečni sladkor, ki se v črevesju ne razgradi zaradi pomanjkanja encima laktaze. To lahko povzroča, krče, napihnjenost in drisko. To pa še ne pomeni, da se je mleku potrebno povsem odpovedati, saj odlično alternativno predstavlja mleko brez laktoze.

Mlekarna Celeia nudi pestro izbiro med različnimi izdelki brez laktoze, kot je trajno mleko brez laktoze, sadni in navadni jogurt brez laktoze ter poltrdi sir brez laktoze.

Izdelki brez laktoze Zelene Doline

Živila brez laktoze z vsemi potrebnimi hranili za zdravje

Izdelki brez laktoze vsebujejo enaka hranila kot izdelki z vsebnostjo mlečnega sladkorja. Tako tudi mleko brez laktoze vsebuje mineral kalcij in vitamin D, ki skupaj pomagata izboljšati trdnost kosti in zmanjšujeta tveganje za osteoporozo. Mleko brez laktoze in z nizko vsebnostjo maščob vsebuje minerale, ki pomagajo uravnavati in zniževati krvni tlak. Za to poskrbita kalij in uravnotežene ravni natrija. Ena skodelica mleka brez laktoze vsebuje osem gramov beljakovin, kar pomeni, da zagotavlja vse esencialne aminokisline, ki jih telo potrebuje za svoje delovanje. Izdelki brez laktoze Zelene Doline so proizvedeni izključno iz kakovostnega slovenskega mleka in nosijo certificirano oznako »Brez GSO« oziroma brez gensko spremenjenih organizmov ter zaščitno oznako »Izbrana kakovost – Slovenija«.

Slovensko trajno mleko brez laktoze

Trajno mleko brez laktoze Zelene Doline ima 3,5 odstotno vsebnost mlečne maščobe ter je proizvedeno izključno iz surovega mleka, ki ga Mlekarna Celeia dobavlja iz skrbno izbranih slovenskih kmetij. Mleko je toplotno obdelano z UHT postopkom, kar mu tudi podaljša obstojnost. Poleg tega pa ga ni potrebno prekuhavati pred zaužitjem. Posebnost kakovostnega produkta je v tem, da ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov in hkrati nosi zaščitni znak »Izbrana kakovost – Slovenija«. Mleko brez laktoze ima osvežujoč in rahlo sladkoben okus, ki mu ga dajeta glukoza in galaktoza, ki nastaneta pri razgradnji mlečnega sladkorja v procesu predelave. Dodano vrednost produktu Zelenih Dolin daje tudi priročna embalaža s čepom na vrhu, ki olajšuje odpiranje in zapiranje embalaže.

Okusni sadni in navadni jogurt brez laktoze

Brezlaktozni jogurt

Mlekarna Celeia nudi široko izbiro med okusnimi navadnimi in sadnimi jogurti brez laktoze. Super sadni jogurti brez laktoze Zelene Doline v pakiranju od 150 gramov združujejo okuse, kot je ananas, borovnica, breskev in jagoda. Ti izdelki brez laktoze imajo bogat kremni okus z velikimi koščki posameznega sadja, pri tem pa ne vsebujejo dodanih barvil, temveč le naravno aromo. V mlečnih produktih s sadjem je uporabljeno le kakovostno mleko brez laktoze, ki ne vsebuje GSO in ima zaščitni znak »Izbrana kakovost – Slovenija«. Enake lastnosti veljajo za navadni jogurt brez laktoze Zelene Doline, ki prihaja v večji in manjši embalaži. Navadni jogurt brez laktoze ima osvežilen, blag in rahlo sladkoben okus ter nizko vsebnost mlečnih maščob.

Sir brez laktoze s certifikatom Višja kakovost

Certifikat višja kakovost Mlekarne CeleiaPoltrdi sir brez laktoze blagovne znamke Zelene Doline vključuje nosilce nacionalnega zaščitnega znaka in certifikata Višja kakovost, kot so siri Edamec, Šmarski Rok, Dimar, Gauda, Trapist in Dolinar. Te izdelke brez laktoze odlikuje kakovostno mleko brez laktoze ter proizvodni proces, ki poteka brez dodajanja konzervansov. Ta okusna živila brez laktoze so odličen naravni vir beljakovin in kalcija. Njihov okus je rahlo aromatičen, zato se odlično prileže tudi k drugim jedem, posebej pa mesninam. Sirni produkti v različnih pakiranjih, kot je v kosu, v bloku ali v rezinah, in teži nosijo oznako »Brez GSO« in oznako »Izbrana kakovost – Slovenija«. Za najmlajše pa so na voljo sirne rezine z blagim okusom iz mleka brez laktoze pod blagovno znamko Oki Doki. Ti izdelki brez laktoze so primerni za otroke, ki ne prenašajo dobro mlečnega sladkorja, vendar hkrati potrebujejo kalcij za rast in razvoj kosti.