Varnost in zdravje pri delu – predpogoj za uspešno poslovanje vsakega podjetja

Varnost in zdravje pri deluZakon določa, da mora vsako podjetje poskrbeti za varno in zdravo delovno okolje, kar dokazuje tako, da ustrezen strokovni delavec za varnost in zdravje pri delu izdela izjavo o varnosti z oceno tveganja. Ta vključuje vse vidike delovnega procesa in okolja, ki mora zagotavljati varnost v skladu z zakonskimi določili. V primeru, da se raven tveganja na kakršen koli način spremeni, je treba izjavo dopolniti in poskrbeti, da delo ves čas poteka varno in zdravju neškodljivo. V večini podjetij za vse vidike varstva pri delu poskrbijo zunanji sodelavci, kot je podjetje Kova, saj lahko le strokovnjak z izkušnjami na tem področju resnično kakovostno izvede vse potrebne meritve in izdela izjavo.

 

Storitve, ki jih za varnost in zdravje pri delu opravljamo v podjetju Kova

Z dolgoletnim sodelovanjem s številnimi podjetji že vrsto let dokazujemo, da smo resnični strokovnjaki in zanesljiv partner na vseh področjih, ki jih zajema varnost in zdravje pri delu. Opravljamo meritve različnih parametrov, ki vplivajo na zdravo delovno okolje, na primer:

  • osvetljenost,
  • prah,
  • mikroklima,
  • hrup,
  • kemijska škodljivost,
  • vibracije,
  • električne inštalacije in ponikalna upornost ozemlja …
Pregled delovne opreme 

Izvajamo tudi pregled delovne opreme, usposabljamo za upravljanje delovnih strojev in težke mehanizacije, svetujemo pri izdelavi tehnične mape in pripravi navodil za varno delo ter svetujemo na različnih področjih, ki jih vključuje varnost in zdravje pri delu. Obenem izdelamo izjavo o varnosti z oceno tveganja oziroma po potrebi vanjo vnesemo popravke.

 

 

Usposabljanje zaposlenih za varnost in zdravje pri delu

Poleg tega, da je pravica vseh zaposlenih ta, da delajo v varnem in zdravem okolju, je zakonsko določeno tudi, da mora delodajalec poskrbeti za to, da so vsi zaposleni usposobljeni za varno delo. Takšno izobraževanje je treba opraviti ob menjavi delovnega mesta, spremembi okoliščin ali v roku, ki je določen v izjavi o varnosti z oceno tveganja. izvede ga strokovni delavec za varnost in zdravje pri delu, ki lahko oskrbi tudi za pregled delovne opreme in vse ostale postopke na tem področju.

 

Kova d.o.o. | Varnost in zdravje pri delu, izjava o varnosti z oceno tveganja, pregled delovne opreme, strokovni delavec za varnost pri delu – povezave do naše spletne strani:           
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Spletna stran
Seznam fraz
Varnost in zdravje pri delu, izjava o varnosti z oceno tveganja, pregled delovne opreme, strokovni delavec za varnost pri delu