Kontrolni organ za opremo pod tlakom in tlačne posode

V okviru svojih dejavnosti za varstvo pri delu je podjetje Kova tudi kot akreditiran kontrolni organ. Ministrstvo za gospodarstvo nam je leta 2004 podelilo naziv organ za periodične preglede opreme pod tlakom, tri leta kasneje pa smo postali kontrolni organ tipa A, saj smo izpolnili zahtevam presoje sistema kakovosti, ki jih postavlja Slovenska Akreditacija v skladu s standardom SIST EN ISO 17020. Poleg omenjenih dejavnosti smo vam na voljo za storitve na področju požarne varnosti, varnosti pri delu, gradbenega inženiringa, sistemov vodenja in varovanja okolja.

Oprema pod tlakom in tlačne posode

Kontrolni organ je pristojen za nadzor oziroma pregledovanje različne opreme pod tlakom. Sem spadajo:

  • cevovodi (za tehnične pline, utekočinjene pline iz zraka, utekočinjen naftni plin, zemeljski plin, vročo vodo in paro ter vročevodno daljinsko ogrevanje);
  • kurjena ali drugače ogrevana oprema pod tlakom (generatorji pare, predgrevalniki vode, pregrevalniki pare, sterilizatorji in procesni reaktorji);
  • varovalna oprema in tlačni pribor ( varnostni ventili, tlačni pribor), tlačne posode (enostavne tlačne posode, tlačne posode za paro, vročo vodo, tehnične pline, utekočinjene pline iz zraka, termo olja, utekočinjen naftni plin, zemeljski plin, izmenjevalniki toplote)

Zakaj kot kontrolni organ izbrati podjetje Kova d.o.o.?

V našem podjetju se z varnostjo pri delu, varovanjem okolja in drugimi dejavnostmi ukvarjamo že več kot 20 let in smo na tem področju zanesljiv partner. Zadnjih 10 let smo tudi kontrolni organ za opremo pod tlakom in tlačne posode. Z nenehnim razvojem zagotavljamo sodobne in kakovostne storitve ter svojim strankam nudimo celostne storitve. Najboljši dokaz za to, kar trdimo, so naši partnerji - podjetja, ki že vrsto let uporabljajo naše storitve in so z njimi tako zadovoljna, da se vedno znova vračajo k nam. poleg varnosti in varovanja okolja svojim strankam omogočamo tudi bolj ekonomično poslovanje.

Kova d.o.o. | Kontrolni organ, oprema pod tlakom, tlačne posode - povezave do naše spletne strani:
  • Oprema pod tlakom
  • Tlačne posode