IR paneli za ogrevanje - idealna rešitev za vsak dom

IR (infrardeči) grelni paneli so prava rešitev za ekonomično, varno in ugodno ogrevanje čisto vsakega doma. Delujejo na podlagi oddajanja dolgih infrardečih valov, s čimer nas grejejo neposredno in prispevajo k prijetno toplemu občutku v prostoru. Kljub temu, da so IR paneli v uporabi že več let, šele v zadnjih nekaj letih postajajo priljubljen nadomestek drugih sredstev za ogrevanje, saj delujejo podobno kot sončno sevanje, toplota, ki jo oddajajo v prostor, pa ne izsuši zraka in je zato zdravju prijazna. IR paneli so tako odlična alternativa klasičnemu ogrevalnemu sistemu, prav tako pa jih lahko uporabimo kot dopolnilno sredstvo v prostorih, v katerih si želimo povečati toplotno udobje. Dejstvo je, da je v primeru uporabe IR grelnega panela izkoristek vložene električne energije skoraj 100%, grelna telesa pa se hitro odzivajo na notranje in zunanje vplive. Tako nam omogočajo, da dosežemo občutek toplotnega udobja že pri nižjih temperaturah v prostoru. Želite privarčevati pri stroških električne energije? IR paneli prinašajo kar nekaj prednosti, vključno s cenovno ugodno investicijo in večjimi prihranki v vsakem gospodinjstvu. V podjetju IR paneli iz Kamnika so vam na voljo Ie IR paneli, ki so varni za uporabo in požarno varni, kar dokazujejo z vsemi potrebnimi evropskimi certifikati. Zaradi kakovostnih materialov in samega načina delovanja brez žarenja vas bodo infrardeči paneli varno in prijetno ogreli v hladnejših mesecih. V tem trenutku imate možnost še ugodnejšega nakupa, saj vam v sklopu akcije ob nakupu IR grelne plošče za ogrevanje stanovanja priznamo 50% popust za nakup katerega koli termostata iz naše ponudbe.

IR ogrevanje

Preberite več o IR grelnih panelih

Zakaj za ogrevanje izbrati IR panele?

IR paneli v prostor oddajajo podobno toploto, kot jo oddaja sonce, zato je občutek pri ogrevanju takšen, kot če bi pozimi sedeli nekje na soncu. Sama začetna investicija (stroški nakupa) je dokaj nizka, paneli ne zavzamejo veliko prostora in se vanj celo lepo podajo (odlična dekoracija na stropu ali steni), njihova montaža je hitra in enostavna, vzdrževanje pa je minimalno. Poleg tega, da ustvarjajo prijetno bivalno klimo v prostoru prav tako ne dvigujejo prahu, zato so idealna izbira za stanovanja, v katerih bivajo astmatiki in bolniki z alergijami. Poleg vseh ostalih prednosti preprečujejo nastanek plesni in neprijetnega vonja, nudijo visoko učinkovitost ogrevanja in enostavno krmiljenje temperature s termostatom. Življenjska doba kakovostnih IR panelov traja tudi do 50 let, odvisno od izbranega proizvajalca in modela. Najpogostejši razlog, zakaj se vse več ljudi odloča za ogrevanje z IR paneli, je majhna poraba električne energije, ki nam dolgoročno omogoča velike prihranke v gospodinjstvu. Z izbiro inovativnega, kakovostnega ogrevalnega sistema v obliki IR plošč lahko že letos privarčujete velik del letnega proračuna za ogrevanje, ne glede na to, ali gre za stanovanje, hišo oziroma poslovni prostor.


VEČ O SODOBNEM OGREVANJU NA IR PANELE

Z IR panelom nad vlago v stenah

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo IR plošč izsušimo vlago, ki se je vsa ta leta absorbirala v stene? To pomeni, da lahko na tak način učinkovito odstranimo tudi zidno plesen. Infrardeči žarki, ki jih oddajajo IR paneli, prodrejo tudi več centimetrov globoko v steno. Na tak način stene izsušijo in preprečijo nadaljnje nastajanje vlage. Ob pravilni sanaciji nadležne plesni se le-ta kasneje ne pojavi več, zrak pa ostane primerno vlažen in prijeten za dihanje. Za dodatne informacije smo vam vedno na voljo!