Gradnja montažne hiše - načrt predstavlja prvi korak

Montažne hiše so danes vse bolj priljubljene v Sloveniji, še zlasti nizkoenergijske montažne hiše iz lesa. V primerjavi s klasično gradnjo je za izdelavo vseh elementov energetsko varčne montažne hiše potrebne precej manj energije, prav tako je energijsko varčna montažna hiša postavljena hitreje. Način gradnje namreč omogoča, da se lahko v montažno hišo vselimo v nekaj mesecih po pridobitvi gradbenega dovoljenja. Ugodna je tudi cena: gradnja montažnih hiš je od klasične gradnje cenejša za vsaj petnajst odstotkov. Z gradnjo montažnih hiš lahko prav vsak med nami prispeva k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov ter hkrati privarčuje pri letni porabi energije za ogrevanje in hlajenje svojega doma.

moderne hiše slike


Gradnja montažne hiše v primerjavi s klasično manj zahtevna, saj se posamezni sestavni deli montažne hiše izdelajo v tovarni, hiša pa se nato sestavi na njeni lokaciji. V montažno hišo se je mogoče vseliti v nekaj mesecih od začetka gradnje, v nekaterih primerih tudi v mesecu dni. A brez načrta vseeno ne gre. Odločite se lahko za tipski načrt hiše, ki ga najdete v naši ponudbi, ali pa nam predstavite svoj načrt hiše. Tako lesene kot sodobne nizkoenergijske hiše namreč izdelujemo tudi po vaših željah. Naš cilj je, da z našo pomočjo poiščete in najdete svoj sanjski načrt hiše.

Lesene hiše za zdravo in prijetno bivalno okolje

Hiše iz lesa predstavljajo eno najbolj zdravih okolij za bivanje. Pri gradnji se namreč uporabljajo naravni, ekološko neoporečni materiali, ki blagodejno vplivajo na počutje v hiši. Les s svojim vonjem, barvo in strukturo daje domu občutek domačnosti in topline ter vez z naravo. Pozitivna energija, ki jo izžareva les, nam vliva nov zagon. Les je trajen in prilagodljiv material, ki je živ in ki diha, hkrati pa je odličen toplotni in zvočni izolator. Velike lesne površine delujejo kot filtri in zagotavljajo kakovosten, primerno vlažen in čist zrak v notranjosti. Stalno prezračevanje tako preprečuje razvoj različnih bakterij in plesni, ki bi se sicer razvile na vlažnih površinah.

načrt sodobne hiše


Lesena gradnja je hitra in varčna, zagotavlja trajnost objekta, najboljšo toplotno izolacijo in energetsko varčnost, hkrati pa ne obremenjuje narave. Hiše iz lesa so tudi požarno in potresno varne, ob rednem vzdrževanju pa je njihova življenjska doba več kot 100 let.

Gradnja montažne sodobne hiše

Načrt hiše za gradnjo montažne sodobne hiše nam lahko predstavite po vaših zamislih in željah, ali pa med že obstoječimi načrti za moderne hiše (slike so zraven) izberete tistega, ki vam bo najbolj ustrezal. Bistvena prednost, ki jo prinaša načrt moderne montažne hiše, je racionalna zasnova, po kateri je optimalno izkoriščen prav vsak kvadratni meter stanovanjske površine. Cena tipskega načrta je odvisna od velikosti, razgibanosti in gradbene faze. A tako kot pri klasični gradnji so tudi pri gradnji moderne montažne hiše na voljo enostavni načrti po ugodni ceni, pa tudi bolj razkošni in ekskluzivni, za katere je treba odšteti nekoliko več.

SPOZNAJTE KAKO POTEKA GRADNJA HIŠE


Ko so boste odločili za načrt hiše, vas čaka še odločitev o izvedbi gradnje. Lahko se odločite za gradnjo po fazah in pri tem tudi aktivno sodelujete. Druga možnost pa je hiša na ključ. Na poti do vaše sanjske hiše bomo upoštevali vse vaše želje in vam pri tem seveda tudi z veseljem svetovali.

Montažne hiše Javušnik so vrhunske kakovosti, ugodna cena pa jih uvršča med najcenejše nizkoenergijske hiše. Zakaj torej ne bi naredili nekaj za okolje, predvsem pa zase in za svoje otroke in izbrali nizkoenergijske montažne hiše Javušnik? V ponudbi imamo tako lesene kot moderne hiše. Vabimo vas k ogledu slik modernih hiš.