Kuverte: dimenzije in pestrost izbire. Od kuvert A5 do kuvert amerikank ...

Dimenzije kuvert, ki so vam dandanes na voljo, so izjemno raznolike (kuverte A5, B5, A4 itd.); to vam omogoča, da izberete takšno kuverto, ki povsem ustreza vašim potrebam oziroma namenu pošiljke. Bogata pa ni le ponudba različnih dimenzij, ampak so vam kuverte na voljo tudi v najrazličnejših barvah, mogoče pa je kupiti oziroma naročiti celo kuverte s potiskom.

Kuverte različnih dimenzij

Kuverte različnih dimenzij nujen pisarniški pripomoček

Klasične kuverte so praktično nepogrešljive v vsakem podjetju oziroma v pisarni. Priporočljivo je, da imate vedno na zalogi kuverte različnih dimenzij, saj boste lahko tako v konkretni situaciji izbrali najustreznejšo. Tudi za zasebno rabo je vsekakor smiselno, da imate vedno pri roki najosnovnejše kuverte. Dimenzije naj bodo čim bolj različne, med kuvertami pa naj bo tudi nekaj oblazinjenih, primernih za pošiljanje bolj občutljivih predmetov. Tako boste lahko pošiljke kadar koli v miru pripravili v udobju svojega doma in jih kasneje le še oddali na pošti.

Izjemno uporabne »kuverte amerikanke«

Med najbolj razširjene tipe kuvert zagotovo spadajo t. i. kuverte amerikanke. Dimenzije kuvert amerikank so standardne: njihova dolžina je 230 mm, širina pa 110 mm. Kuverte amerikanke v osnovi delimo na tiste brez okenca in z okencem, ki lahko pripomore k hitrejšemu delovnemu procesu, saj dodatno izpisovanje naslovov ne bo potrebno. Zelo uporabne so tudi kuverte A5 in B5 (za boljšo predstavo: dimenzije kuvert A5 so identične malemu zvezku, velikost kuvert B5 pa je pol manjša), pri čemer je pri kuvertah A5 še posebej praktična oblazinjena različica, v kateri lahko pošljete manjše predmete in tako prihranite pri stroških pošiljanja.