Fotokopirni papir A4 in drugih dimenzij

Fotokopirni papir oziroma kopirni papir se kljub prevladi elektronskih medijev še vedno zelo veliko uporablja. Velikokrat je napreč tako, da določenih stvari pač ne moremo drugače shraniti ali nekomu posredovati, kot da jih natisnemo ali fotokopiramo. Največ je še vedno v uporabi A4 papir, v Biroteki pa seveda lahko najdete tudi kopirni papir drugih velikosti, kuverte in ves drug pisarniški material. Ljubljana je sicer naš sedež, a ves material si lahko naročite kar prek spleta. Na naši spletni strani si oglejte vse naše izdelke, pogoje plačila in dostave ter si izberite vse, kar potrebujete v vaši pisarni ali pa doma - tudi fotokopirni papir različnih velikosti in kakovosti.

Fotokopirni papir različnih dimenzijA4 papir - univerzalni kopirni papir

Med različno velikimi polami papirja ja je najbolj uporabljan fotokopirni papir in tudi papir za vse druge namene še vedno A4 papir. Gre za standardizirano oznako za kopirni papir dimenzije 210×297 milimetrov. Gre za posebno standardizirano razmerje med stranicama . Fotokopirni papir v zaporedju A ima namreč razmerje 1:√2 - zaokroženo na milimeter. Tako kot na drugih področjih se je tudi tu izkazalo za zelo praktično, da so dimenzije standardizirane in te oznake uporabljajo po vem svetu, razen v ZDA, kjer še vedno ohranjajo svoje oznake in velikosti. Podjetje Biroteka (pisarniški material Ljubljana) vam nudi vse vrste papirja za različne namene, med drugim so vam pri nas na voljo tudi drugi pripomočki, na primer sodobna magnetna tabla.

Fotokopirni papir - kakovost po želji

Tisti, ki veliko uporabljate kopirni papir oziroma pisarniški papir druge vrste, veste, da je pomembna tudi njegova kakovost. Kakšno vrsto papirja si izberete, je odvisno predvsem od tega, za kakšen namen ga boste uporabljali. Fotokopirni papir, ki bo namenjen zgolj tiskanju ali fotokopiranju črno-belih kopij za enkratno uporabo je lahko nekoliko A4 papir slabše kakovosti, kot pa na primer papir za barvne slike ali fotografije. Ob vsaki vrsti papirja, ki jo lahko izberete na spletni strani Biroteke, so zapisane njegove značilnosti in uporabnost, tako da boste med številnimi izdelki našli pravega zase.

Biroteka | Fotokopirni papir velikosti A4