Artroza kolka ali gležnja? Obstaja rešitev!

Artroza kolka, podobno kot artroza gležnja, sta zelo razširjena artroza, ki se pojavi predvsem pri ljudeh, starejših od 55 let, v mnogih primerih pa povzroči tudi invalidnost. V primeru, da začnete opažati simptome, ki jih povzroča artroza in so značilni za artrozo kolka oziroma artrozo gležnja, je dobro, da čim prej izberete primerno terapijo, s katero boste olajšali stanje in/ali celo odpravili težave, ki jih povzroča artroza.

Kaj je artroza in kako pride do nje?

Artroza kolkaArtrozo - naj bo to artroza kolka, gležnja ali katerega drugega sklepa - lahko opredelimo kot obrabljenost sklepov (izginevanje hrustanca), do česar pride zaradi različnih razlogov. Gibljivost sklepov se tako manjša, v večini primerov je artroza sklepov povezana tudi z bolečinami, ki so lahko zelo hude. Artroza kolka je problem, ki ga boste najlažje prepoznali še po otrdelosti kolčnega predela in manjši gibljivosti, pogosto pa se pojavi tudi šepanje, ki je značilen simptom tudi pri artrozi gležnja; ko se pojavi artroza, je večinoma povezano z bolečino v kolku, gležnju itd. Artrozo je najlažje preprečiti z zdravim življenjskim slogom, ki vključuje primerno telesno težo in ustrezno držo, izogibanje prevelikim obremenitvam, pa tudi primerna prehrana.

Ko klasično zdravljenje odpove ...

Artroza, še posebej artroza kolka, velja za bolezen, ki je ni mogoče nikoli popolnoma pozdraviti, ampak s klasičnim medicinskim pristopom zgolj blažijo simptome, v najhujšem primeru pa artrozo sklepov rešujejo z operativnim posegom, z vgradnjo umetnega sklepa. Obstaja več metod pomoči, ki spadajo med alternativno zdravljenje, ki pa prav tako predvsem blažijo simptome. Posebej pa izpostavljamo energoterapijo Bioquantum, ki klientom obljublja učinkovito pomoč in sanacijo problemov, ki jih povzroča artroza; imeli smo celo primere artroze kolka, ko je bilo mnenje uradne medicine, da bo nujna operacija, a je vztrajna večmesečna »energoterapija« pomagala. V organizmu se je ponovno vzpostavila homeostaza in obnovila se je tvorba hrustanca. Stanje se je toliko izboljšalo, da operacija ni več bila potrebna. Energoterapija Bioquantum se ne prišteva med alternativno zdravljenje, saj gre pri tej metodi za energijsko obnovo organizma, za obnovo in stabilizacijo človekove energijske matrice, ki pa sproži homeostatične procese samozdravljenja. Energoterapija Bioquantum je neinvazivna, neboleča, celo prijetna. Poteka štiri zaporedne dni, po trideset minut dnevno - ne bo vam vzel veliko časa, a rezultati vas bodo zagotovo osupnili!