Putika je bolezensko stanje, ki ga hitro in učinkovito odpravimo z bio-energoterapijo Bioquantum

Putika v stopalih in nogahMnogi, ki jih muči putika, v strahu sprašujejo za nasvet, kako se sploh lahko pozdravi putika, saj nobeno zdravilo, ki so ga poizkusili, ni zares in dolgoročno učinkovito. Pri vsem skupaj gre bolj za lajšanje simptomov. Neredko bolniki pri zdravniku ne morejo dobijo zanesljive informacije, kako hitro in učinkovito pozdraviti težave, ki jih povzroča putika, saj razlogi za njen nastanek niso poznani. Putika se uvršča med sistemske in neozdravljive bolezni.

ZDRAVIMO TUDI ZLATO ŽILO

Putika je presnovna (metabolična) motnja in tisti, ki jo ima, v glavnem ve, v čem je problem - gre za nepravilno razgradnjo purina, zaradi česar se v krvi pojavlja povečana količina urinske kisline. Kadar se v organizmu koncentracija urinske kisline poveča čez normalno vrednost, pride do kristalizacije. Kristali urinske kisline se nalagajo v mehkih in vezivnih tkivih in pojavi se putika, ki običajno najprej napade sklep nožnega palca, ni pa nikakršnega pravila, saj putika lahko prizadene vse sklepe v telesu. Kristali urinske kisline, ki se nalagajo v sklepih, izzovejo vnetne procese v vezivnih tkivih in sklepnih ovojnicah. Prične se akutni artritis, ki je lahko zelo boleč in dolgotrajen. Bolečina je močna, intenzivna, mesto bolečine je oteklo, toplo, koža pordela. Putika se v več kot polovici primerov res manifestira na sklepu v korenu nožnega palca, ampak v ostalih primerih se pojavlja tudi putika v gležnju, putika v kolenu, putika v rami, putika v komolcu, putika v sklepih prstov rok, tudi putika v vratu obstaja, in celo v mehkih tkivih.

Uradno stališče je, da je putika bolezen, ki vas spremlja celo življenje, zato ji rečejo sistemska motnja metabolizma. Znano je, kaj v organizmu ne funkcionira, ko nastane putika, ni pa pojasnjeno, zakaj prihaja do teh težav. Ker »znanost« ne ve vzroka, je tudi zdravljenje temu primerno.

Putika je varianta bolečega artritisaDrugačno stališče do odpravljanja težav, ki jih povzroča putika, pa imamo bio-energoterapevti. Pri svojem delu uporabljamo energijske metode, ki temeljijo na starodavnem izročilu visoko razvitih kultur. To znanje in vedenje se je akumuliralo v visoko razvitih civilizacijah »starega« sveta in se kljub inkviziciji ohranilo do danes, ter kot človeška dediščina ni »omejeno« z avtorskimi pravicami ter pripada vsem. »Uradna« znanost ne zmore razumeti principov delovanja te bioenergijske metode, še več, uradna znanost skozi lobije, ki jih kontrolira »novodobna« inkvizicija, celo skuša onemogočati uporabo visoko učinkovitih bio-energijskih metod. Bio-energoterapevti svoja spoznanja in stališča utemeljujemo na holistični paradigmi ter razloge zaradi katerih izbruhne putika, pripisujemo predvsem hudemu psiho-fizičnemu stresu. Putika pogosto izbruhne po invazivnih operacijskih posegih in tudi zaradi agresivnega »zdravljenja« s kemijo, ki povzroča nekatere metabolične (presnovne) motnje, disfunkcijo delovanja hormonalnega sistema in predvsem disfunkcijo delovanja jeter ter ledvic. Poznana je putika, ki npr. nastane zaradi inzulinske rezistence itd.. Bio-energoterapevti tudi iz prakse vemo, da je glavni vzrok, zaradi katerega izbruhne putika - stres. V svetu se v zadnjih letih pojavlja prava epidemija putike v kolenu. Prav tako nam je jasno, da vzroki, zaradi katerih nastane putika, niso v prehrani, saj za to boleznijo lahko trpijo tudi vegetarijanci in celo vegani.

Ne glede na vzroke (v 95% primerov je to stres), v vsakem primeru putika nastane zaradi kristalizacije in nalaganja kristalov sečne kisline, ki se lahko nalagajo celo na kosteh in na ušesih. Tam to nalaganje kristalov tvori t.i. tofe - trde kristalizirane tvorbe, ki na videz izgledajo, kot bi okostenele. Ne gre za okostenelost, čeprav sečna kislina, ki je kristalizirala zgleda kot nekakšna bela tekočina, ki prodira v vse praznine v tkivih, najpogosteje v sklepe, kjer se potem nalagajo obloge, ki otrdijo, kot bi okostenele. Putika izbruhne tako, da v enem trenutku telo (po hudem stresu) burno odreagira, kristalizirane obloge škodujejo tkivu, saj so ti kristali zelo ostri - zato pride do močnega vnetja in že imamo tu akutni artritis. Pogosta in močna vnetja lahko vodijo v degeneracijo tkiva in trajne poškodbe sklepov, zato je bio-energoterapija izjemno priporočljiva - vedno in čim prej, kadar izbruhne putika.