Pošlji povpraševanje

Odkup železa vam prihrani mnogo skrbi

Odkup železa je zelo dober vir zaslužka, tako za podjetja kot za vsako posamezno gospodinjstvo. Izdelkov, ki vsebujejo omenjeno kovino je namreč ogromno – od raznih gospodinjskih aparatov, avtomobilov, gradbenih materialov, kmetijskih strojev in podobno.

Če takšne aparate odpeljete v podjetje Barko, namesto, da se na njih nabira prah ali pa da celo končajo v naravi, hkrati zaslužite in poskrbite za naše okolje.

staro-zelezo

Ugodna cena odpadnega železa spodbuja gospodarstvo

Odkup železa ima zelo pozitivno vlogo pri spodbujanju gospodarstva, saj ustvarja delovna mesta in prispeva k ekonomski aktivnosti. V tej industriji je zaposlenih ogromno ljudi (prevozniki, razvrščevalci itd.), ki skrbijo, da vse poteka brez težav. Že zaposlitev delovno aktivnega prebivalstva je velik korak h gospodarski stabilnosti.

To pa še ni vse. Cena odpadnega železa oz. na splošno cena odpadnih kovin je na splošno nižja od kovin pridobljenih iz rud, kar je zelo pomemben podatek za podjetja, ki jih nujno potrebujejo za svoje poslovanje. Ker se pri recikliranju porabi manj energije, poleg tega pa ni stroškov izkopavanja, je odkup odlična poslovna priložnost. Industrijski sektorji prihranijo denar in posledično na enostaven način izboljšajo konkurenčnost na trgu.

S tem, ko se podjetja odločijo za nakup in prodajo odpadnih surovin, obenem tudi spodbujajo mednarodno trgovino in ustvarjajo trgovinske tokove. Reciklirano železo se namreč kot mednarodno trgovinsko blago prodaja drugim državam, v katerih je zanj dovolj povpraševanja.

odpadno-zelezo

Odkup železa zmanjšuje negativni vpliv na okolje

Se vam je kdaj pokvaril gospodinjski aparat in niste vedeli, kam ga odvreči? Ali pa ste prenavljali hišo ter v klet pospravili ogromno odpadnega materiala, kot so razni radiatorji, deli ograj ipd.? Ker smo prepričani, da se v vaši kleti ali garaži tudi v tem trenutku nahaja kar nekaj aparatov, ki so sestavljeni iz železa, vam svetujemo, da jih odpeljete v podjetje Barko. Tako ne boste le pridobili ogromno prostora, temveč boste tudi poskrbeli, da bo za njih ustrezno poskrbljeno. Veliko aparatov namreč konča na divjih odlagališčih, kamor zagotovo ne sodijo.

Če si želimo ohraniti naravo, takšno kot je, tudi za naslednjo generacijo, je nujno, da z odpadki ravnamo odgovorno in pametno. Ker boste ob tem tudi zaslužili, je to zagotovo najboljša odločitev. Recikliranje je sicer smiselno tudi, če delujete v sektorjih, v katerih se pojavlja veliko odpadnih kovin. Največ odpadnega železa se npr. pojavlja v gradbeništvu, v elektro, metalurški in avtomobilski industriji.

Ker vam bodo v podjetju Barko ponudnili pošteno ceno odpadnih kovin, boste dobro zaslužili tudi, če se ukvarjate s struženjem ali kleparstvom. Le sprehoditi se morate po delavnici ali garaži in ugotoviti, česa zagotovo več ne boste potrebovali. Kupcem trajnost izbranih podjetij veliko pomeni, zato je recikliranje odpadnih surovin dobra konkurenčna prednost.

poceni-odkup-zeleza

Kakšna pa je cena odpadnega železa in kako poteka recikliranje?

Se sprašujete, kakšna je cena odpadnih kovin? Slednja je odvisna od več dejavnikov, zato je točen odgovor nemogoče podati. Z zagotovostjo vam lahko povemo, da je prodaja kovin odličen vir zaslužka, koliko natančno boste zaslužili, pa je težko reči. Najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na ceno odpadnega železa je nihanje na trgu. V kolikor je povpraševanje visoko, je tudi cena visoka, v kolikor pa je povpraševanje nizko, pade tudi cena.

Predlagamo vam, da aparate oz. materiale, ki jih želite prodati, odpeljete v podjetje Barko, kjer vam bodo natančneje povedali, koliko vam lahko zanje ponudijo. Pomemben dejavnik je namreč tudi stanje same kovine, zato jo morajo pred končno ponudbo videti oz. vsaj vedeti, o čem je govora. A brez skrbi! V podjetju zagotavljajo, da ponujajo boljše cene od konkurenčnih ponudnikov, zato boste zagotovo zadovoljni s svojim izkupičkom.


Kako recikliranje sploh poteka?

Najbolj zahteven del pri sami reciklaži je razvrščanje oz. ločevanje od ostalih materialov. To je lahko kar težavno opravilo, saj je večina izdelkov mešanica različnih kovin. K sreči imajo strokovnjaki s tem dolgoletne izkušnje, zato se lahko že v kratkem času posvetijo nadaljni obdelavi. Železo se nato razreže na manjše koščke, delci pa odpotujejo v peč, kjer se močno segrejejo.

Na ta način se kovina stopi in očisti od morebitnih nečistoč. Kaj se zgodi kasneje, je odvisno od povpraševanja oz. potreb kupcev. Kovino je mogoče oblikovati v palice, plošče ali drobce, ki se nato prodajo drugim industrijskim sektorjem, ki jih uporabljajo za proizvodnjo novih izdelkov.

recikliranje-zeleza


V podjetju Barko poskrbijo tako za odkup železa kot tudi odvoz

Ste ugotovili, da imate doma veliko odpadnih kovin, kot so železo, nerjavno jeklo, aluminij, baker, cink, medenina ali svinec? Odlično! Vse kar morate storiti je, da pokličete podjetje Barko, ki poskrbi za odvoz tako majhnih, kot velikih kosov. Njihove storitve niso primerne le za podjetja, temveč za prav vsako gospodinjstvo.

Lahko ste popolnoma brezskrbni, da bodo svoje delo opravili brezhibno, saj imajo vsa potrebna dovoljenja in zelo raznolik vozni park z ustrezno nosilnostjo. Posledično pri prevozu aparatov in drugih izdelkov ne bo prišlo do poškodb ali nesreč. Svoje delo opravljajo profesionalno, zato boste zagotovo zadovoljni z njihovimi storitvami. Odkup železa še nikoli ni bil tako enostaven!

ZA ODKUP ŽELEZA KONTAKTIRAJTE BARKO!