Pošlji povpraševanje

Odkup materiala in cena – železo za odpad

Odpadni material vsem izmed nas predstavlja preglavice, saj ne vemo, kam z njim, v zadnjem času pa se veliko posameznikov odloča za prodajo materiala po ugodni ceni. Železo, aluminij, cink, jeklo, litine in ostali materiali, ki ležijo okrog našega doma, se na ta način reciklira, s tem pa pripomore k zmanjševanju odpadkov in skrbi za čistejše okolje. Zlasti cena železa, a tudi aluminija, bakra in ostalih odpadnih kovin narašča, saj se povpraševanje po njih viša, ponudbe pa zaradi pomanjkanja surovin praktično ni.

Cena železa, tj. cena odpadnega železa, trenutno znaša ok. 30 centov na kilogram, kar lahko nanese precej. Vse je odvisno od teže odpadnega materiala oz. naprav, ki kovine vsebujejo. Kot odpadno železo, cena katerega se vzpenja zlasti v zadnjih letih, se štejejo stare cisterne, radiatorji, cevi in najrazličnejši drugi kosi, ki jih je moč reciklirati, to pomeni razrezati in uporabiti v druge namene.


Kje se trenutno giblje cena železa na kg?

Odkup materiala po določeni ceni določa zlasti eno – cena. Železo se denimo trenutno odkupuje po ceni, ki se giblje ok. 30 centov na kilogram, vendar pa slednja niha. Cena železa, tj. cena starega železa, je namreč odvisna predvsem od ponudbe in povpraševanja na trgu. Ker je povpraševanje po kovinah, kot so denimo železo, aluminij, litine, jeklo, baker, cink in drugih (barvnih) kovinah trenutno precejšnje, surovine pa nizke, je cena odpadnega železa precej visoka. Prodamo lahko praktično katerokoli vrsto železa, odkupujejo pa ga različna podjetja.

Podjetje Barko d.o.o. nudi odkup železa (Fe E1, Fe E3, Fe E8 in Fe ostružkov), železnih ostružkov, litin, jekla, aluminija, bakra, medenine in drugih materialov po ugodni ceni, prav tako pa omogoča tudi odvoz in razrez odpadnih materialov. Cena – železo in cena železa na kg na trgu seveda ves čas nihata – je odvisna predvsem od čistosti zlitin in njihove teže. Vsekakor pa prodaja odpadnega materiala predstavlja odlično rešitev za vse tiste, ki imajo doma veliko odpadnega materiala, ki se ga ne morejo znebiti, vseeno pa želijo prispevati k čistejšemu okolju.

Cena železa


Cena odpadnega železa je odvisna od povpraševanja

Odpadni material, ki se nam nabira in ob neprimernem shranjevanju zgolj onesnažuje naše okolje, lahko kadarkoli prodamo. Barko d.o.o. sprejema tako staro, odpadno železo, odpadni baker, jeklo, litine, medenino, cink in druga barvne kovine, pri tem pa nudi odkup, odvoz in razrez po ugodni ceni. Železo, železni ostružki in barvne kovine so najpogosteje sestavni del večjih naprav oz. aparatov, kovine pa le stežka ločimo. Tovrstne naprave tudi ne moremo preprosto naložiti v svoje osebno vozilo in ga odpeljati, zato ga lahko namesto nas odpelje podjetje, ki je specializirano za odkup materiala ter nam nudi ugodno ceno odpadnega železa.

Cena starega železa je načeloma odvisna od gibanja cen železa na kg na svetovnem trgu, sooblikuje pa jo tudi ponudba surovin, ki trenutno upada. Sedaj je idealni čas, da se znebimo odpadnega materiala, ki ga ne potrebujemo več, pri tem pa privarčujemo. Cena železa, cena barvnih kovin in litin ni enaka, saj je odvisna predvsem od svoje čistosti in gibanja cen konkretnega materiala na trgu. Vsekakor pa prodaja starih, odpadnih materialov narašča, ker tovrstnih naprav sami ne uporabimo več in se jih zato raje znebimo. Podjetje, ki namesto nas poskrbi za odvoz materiala in nam ponudi primerno ceno starega železa, običajno poskrbi tudi za njegov razrez oz. morebitno reciklažo. Podjetje Barko d.o.o. odkupuje vse mogoče kovine in namesto vas opravi tudi odvoz železa ali drugega materiala.

Staro odpadno železo

Barvne kovine, litine in železo – cena in razlike v odkupu

Določeni odpadni materiali so nevarnejši od drugih, njihovo skladiščenje pa čez čas prične prekomerno obremenjevati okolje. Nujno je torej, da poskrbimo pa ustrezno odstranitev, saj s tem ne poskrbimo le za svoje zdravje, pač pa tudi za varnejše in čistejše življenjsko okolje. Za nevarne odpadne snovi, kakršno je denimo zlitine železa, cena katerega je od prodaji trenutno precej ugodna, ter ostali materiali je pomembno, da poskrbimo za pravilno odstranitev. Slednje se nikakor ne smemo lotiti sami, pač pa moramo za to kontaktirati podjetje, ki se specializirano za to. Cena železnih ostružkov in cena odpadnega železa se venomer spreminjata, trenutno pa se ga splača prodati. Cene za nakup novega železa so v zadnjem času namreč narasle, zato lahko s prodajo materiala in ugodno ceno starega železa nekaj tudi privarčujemo.

Imate odpadni baker? Ponujamo tudi odkup bakra >>

Kaj se zgodi po tem, ko železo prodamo?

Po tem, ko se odločimo za prodajo odpadnega materiala in prejmemo ponudbo za ugodno ceno železa, je najbolje, da naročimo še njegov odvoz. Podjetje Barko d.o.o. odkupuje vse vrste kovin, zlasti železo in barvne kovine (medenino, baker, cink itd.), pri tem pa poskrbi za varen odvoz. Po odvozu običajno sledi razrez kovin ali pa reciklaža v kakšni drugi obliki. Odpadni material se skoraj vedno predela, zato da se ga lahko uporabi v drug namen. Cena – železo in druge kovine so trenutno precej iskane – je odvisna od povpraševanja in ponudbe na trgu, ki je trenutno dokaj visoka.