Barvne kovine – prodaja in odvoz


Barvne kovine in jeklene kovine spadajo med tiste materiale, ki vam zelo enostavno prinesejo nekaj dodatnega denarja - če iščete nov način, kako se znebiti nekaj stare krame, ki se je skozi leta nabrala v vaši hiši, hkrati pa si zagotoviti hiter zaslužek, potem je prodaja barvnih kovin definitivno prava odločitev za vas. Vendar pa je, kakor pri vseh stvareh, treba najprej vedeti kje sploh začeti, saj niso vsi odpadni materiali primerni za ponovno uporabo.

Kakšne kovine torej lahko reciklirate? Odpadne kovine se delijo v dve kategoriji – nebarvne kovine in barvne kovine. Med prve spadajo železo, litina in nerjaveče jeklo (inox). Za njih je značilno, da so magnetne in podvržene koroziji in rji. Običajno so iz njih narejeni motorji in elektronske naprave. Med druge pa prištevamo aluminij, baker, medenino, bron, svinec, cink in kositer.

Izdelkov iz barvne kovine, ki jih lahko najdete znotraj svojega doma je ogromno – od električnih komponent (npr. žice ali konektorji), kovancev, cevi za vodovod, gradbenih materialov, pip za vodo, ključavnic, poštnih nabiralnikov do raznih električnih aparatov in orodja.

barvne kovine prodaja


Odkup barvnih kovin – cenik

Cene odpadnih kovin se nenehno spreminjajo glede na trenutne tržne cene, seveda pa bo vaš končni izkupiček odvisen tudi od vrste in količine materiala, ki ga želite prodati. Ponavadi tisti, ki nudijo odkup barvnih kovin cenik raje izpustijo iz svoje spletne strani, saj bi bilo treba le tega posodabljat na dnevni, če ne že skoraj na minutni bazi.

Če vas zanima prodaja barvnih kovin, je najbolje, da stopite v kontakt s podjetjem, ki se ukvarja z odkupom. V podjetju Barko d.o.o. imajo za sabo že več kot 30 let izkušenj na področju ravnanja z odpadnimi surovinami – le te odkupijo, sortirajo, tehtajo, skladiščijo in na koncu tudi ponovno prodajo.

Če iščete zanesljiv vir informacij, glede tega, kako izgleda prodaja barvnih kovin, lahko stopite v kontakt z njihovimi izkušenim osebjem, ki vam bo po želji pripravilo informativno in neobvezujočo ponudbo, s pomočjo katere boste dobili podatek o bolj točnih cenah kovin, ki jih želite prodati.

prodaja barvnih kovin


Barvne kovine – prodaja starih stvari, ki jih ne uporabljate lahko služi tudi ekološkim ciljem

Recikliranje odpadnih kovin je zelo okolju prijazna aktivnost, saj s tem sprostite prostore na odlagališčih odpadkov in zmanjšate nevarnost, ki ga našemu planetu predstavlja rudarjenje. Emisije, ki jih povzročata predelava kovin in rudarjenje negativno vplivajo na podnebne spremembe, hkrati pa močno onesnažujejo zrak, tla in vodo. Prav tako pa ustvarjanje novih rudnikov zahteva krčenje gozdov in vrtanje, s čimer se uničujejo lokalni habitati.

Če imate doma odpadne barvne kovine, prodaja pomeni tako zaslužek za vas, kakor tudi za okolje. S tem, ko boste to delo prepustili podjetju, ki ima s tem izkušnje, boste poskrbeli, da bodo ti materiali ustrezno skladiščeni, dokler ne bodo prodani naprej, s čimer boste poskrbeli za bolj trajnostno in okolju prijaznejšo ravnanje z odpadnimi surovinami.


Hiter odvoz nebarvnih in barvnih kovin

V podjetju Barko d.o.o. vam olajšajo tudi vse skrbi glede tega, kako se boste nabranih materialov znebili, saj nudijo tudi profesionalen in varen odvoz za odpadne barvne kovine. Ker na področju odvoza obstajajo določene regulacije (nekateri materiali so lahko nevarnejši, kakor drugi) mora biti storitev v skladu z vsemi predpisi, ki veljajo na tem področju, potrebuje pa se tudi ustrezna oprema, zato tega ne more početi kar vsak.

Če bi radi izvedeli več o tem, kako se lahko najlažje znebite odsluženih materialov ali pa hočete zgolj posvet glede vaših specifičnih okoliščin, jih lahko pokličete ali jim napišete elektronsko sporočilo, na katero vam z veseljem odgovorili njihovi strokovnjaki. Prodaja barvnih kovin vam bo torej omogočila, da se znebite krame v vašem domu, nekaj zaslužite, hkrati pa poskrbite tudi za lepši jutri.

odkup barvnih kovin cenik