Pošlji povpraševanje

Cena pri odkupu aluminija je odvisna od kakovosti in količine

Prednost odpadnega aluminija (cena, katerega se spreminja) je, da ga lahko v celoti ponovno uporabimo, brez izgube kakovosti ali njegovih lastnosti. Aluminij, Al, je mehka, kovna, nemagnetna srebrno bela kovina z majhno gostoto, katere postopek reciklaže je izjemno preprost v primerjavi z reciklažo drugih kovin - zahteva le taljenje aluminija. Cena reciklaže je nadvse nizka, saj se porabi le 5 % energije, potrebne za proizvodnjo aluminija.

Aluminij odlikuje izredna odpornost proti koroziji in majhna gostota, zaradi česar je nadvse priljubljen material v letalski industriji, gradbeništvu, avtomobilski industriji, prevozništvu itd. Najbolj razširjena barvna kovina na svetu ima odlične mehanske lastnosti, nizko specifično težo, je nestrupena, dobro varljiva, ima odlično električno in toplotno prevodnost ter je preprosta za preoblikovanje. Zaradi slednje lastnosti je vse bolj priljubljen odkup aluminija, cenik katerega je odvisen od svetovnega trga.

Sekundarna predelava aluminija vključuje recikliranje zavrženih ulitkov, stružnic, ki jih izpostavimo visokim temperaturam v peči, kjer se počasi topijo, nečistoče pa izgorevajo. Podjetje Barko d.o.o. pri odkupu aluminija, ceni in predelavi odlikujejo strokovnost, odzivnost in prilagodljivost strankam.

Cena aluminija