Pošlji povpraševanje

Kakovostno prevajanje ni mačji kašelj

Strokovni prevajalciPrevajanje je temeljno področje, s katerim se ukvarjamo v podjetju AdriatIQa. Naša prevajalska agencija poleg tega, da nudi prevajalske storitve, izvaja še tolmačenje, lokalizacijo izdelka ali storitve ter jezikovne tečaje. Naši prevajalci so izkušeni jezikovni strokovnjaki, zato so naše prevajalske storitve kakovostne. Čeprav so nekateri prepričani, da na primer prevod v angleščino lahko opravi vsakdo, ki približno razume jezik, se vsakokrat pokaže, da to ne drži. Kakovostno prevajanje je namreč veliko več kot dobesedni prevod besed. Najboljši pokazatelj, kako dobra je določena prevajalska agencija oziroma prevajalci, je nek naključen prevod, pod katerega so se podpisali. Preverite naše storitve in dokazali vam bomo, da so pri nas vsi prevodi opravljeni kvalitetno.

Prevajanje in tolmačenje

Prevajalske storitve, ki jih opravlja naša prevajalska agencija oziroma naši prevajalci, zajemajo pisno prevajanje in tudi tolmačenje. Slednjega delimo na več različnih vrst:

  • simultano
  • konsekutivno
  • konferenčno
  • sodno
  • znakovno

Simultano prevajanje poteka hkrati z govorcem, pri konsekutivnem govorec nekoliko počaka, da prevajalec opravi na primer prevod v angleščino, konferenčno in sodno pa sta vrsti glede na priložnost oziroma vsebino. Za Sodno tolmačenje morajo prevajalci, ki jih zaposluje prevajalska agencija, imeti opravljen izpit za sodnega tolmača. V agencijo AdriatIQa vam nudimo prevod v angleščino, nemščino, španščino, ruščino, madžarščino, hrvaščino, srbščino, bosanščino, makedonščino, italijanščino in francoščino. Opravljamo prevajalske storitve na različnih področjih, specializirani pa smo na področja prava, tehnike, avtomobilske industrije, medicine, financ in javne uprave.

Prevod v angleščino ni za vsakogar

Prevajanje je področje, ki vključuje poleg poznavanja jezika in jezikovnih pravil tudi široko splošno znanje. Sicer drži, da dandanes angleščina pri večini ljudi ni več nobena težava, a uporaba za komunikacijo ali pa kakovosten prevod v angleščino sta dve povsem različni stvari. Prevajalska agencija AdriatIQa vam zagotavlja, da so naši prevajalci strokovno usposobljeni za prevajanje različnih področij in da so naše prevajalske storitve na najvišji ravni. Zagotovite si dobro prevajanje in nas pokličite oziroma nam pošljite povpraševanje.


AdriatIQa | Prevajanje s strokovnimi prevajalci in kakovostne prevajalske storitve - povezave do naše spletne strani: