Motorne žage priznanih blagovnih znamk

Motorna žaga predstavlja osnovno orodje vsakega sekača. Z njo podira drevje in klešči veje na podrtem drevju. V podjetju Žak d.o.o. vam poleg servisa motornih žag nudimo tudi motorne žage priznanih blagovnih znamk, kakršni sta Stihl in Husqvarna. Motorne žage Stihl za domačo uporabo odlikujeta kompaktnost in zmogljivost. Izdelane so za redno in enostavnejšo uporabo, na primer za delo okrog hiše.

Vsestranske in robustne motorne žage Stihl za kmetijstvo in vrtnarstvo združujejo moč in udobje pri žaganju drv, negi dreves, pripravi lesa za lesene konstrukcije ali žaganju drevja.

Profesionalne motorne žage Stihl pa so zasnovane posebej za potrebe profesionalnih uporabnikov, saj združujejo nizko težo in maksimalno moč z visokim udobjem pri delu.

Kaj je dobro vedeti ob nakupu motorne žage

Motorne žage StihlUporaba pravilne delovne tehnike pri delu z žago zagotavlja mnogo varnejše in enostavnejše delo. Z lažjo žago je rokovanje preprostejše, še zlasti za neizkušeno osebo. Nizek nivo tresljajev na ročajih, vitko in dobro uravnoteženo telo žage so dobrodošle lastnosti, sploh če žago uporabljate le občasno. Dobra ergonomija motorne žage je enako pomembna kot nizka teža, učinkovita zaščita proti povratnim udarcem (kickback) pa je v mnogih državah celo predpisana.

Pozorni bodite tudi na podrobnosti, na primer na možnost enostavne zamenjave stebrička lovilca verige, če bi se ta odlomil, in na preprost dostop do vseh stikal motorne žage. Preverite, ali je motorna žaga enostavna za vzdrževanje in servis. Čas in trud vam lahko prihranita tudi hiter dostop do zračnega filtra in vžigalne svečke ter preprosto napenjanje verige.

Vrtne kosilnice za lično pokošeno travico

Na voljo je več tipov kosilnic. Nitne kosilnice so idealne za košenje bolj strmega terena, kotov ali območij okrog dreves, zelo težko pa je z njimi kositi večje ravne površine, saj je višina trave po košnji z njo neenakomerna.

Vrtne kosilniceRotacijske vrtne kosilnice imajo spodaj nameščeno vrteče se rezilo in so primerne za srednje velike vrtove, enako je z vretenastimi. Pri večjih površinah je najbolj smiselna uporaba grebenastih ali traktorskih kosilnic, samohodne vrtne kosilnice pa pridejo prav pri košenju strmega terena, saj olajšajo potiskanje stroja pred seboj.

Glede na način napajanja pa ločimo električne, akumulatorske in bencinske vrtne kosilnice. Na voljo so tudi take, ki imajo že vgrajen koš za travo, kar prihrani grabljenje po koncu košnje.

Prodajni program podjetja Žak d.o.o. obsega različne motorne žage in vrtne kosilnice Husqvarna, del programa pa so tudi električne škarje za živo mejo Stihl.

Vabljeni na našo spletno stran, kjer si lahko poleg motornih žag Stihl ogledate tudi motorne žage Husqvarna. Posebna akcija pa prinaša še več prihranka pri nakupu.

Žak d.o.o. | Prodaja motornih žag po ugodni ceni - povezave do naše spletne strani: