Ekološki kmečki turizmi - kmečki turizem Vrbnjak, Pomurje

Ste ljubitelji pristnih domačih jedi, ki jih ponujajo kmečki turizmi? V tem primeru je kmečki turizem Vrbnjak v Pomurju prava izbira za vas. Pri nas vam postrežemo s svežim domačim kruhom iz krušne peči, z zelenjavo iz našega ekološkega vrta, z raznolikimi mesnimi in mlečnimi izdelki ter z domačim vinom, žganjem, čaji in naravnimi sokovi. Po naročilu pripravljamo tudi tipične prleške domače jedi kot so kvasenice in postržjače ter potice in drugo slastno domače pecivo.


Vse v enem: domače jedi, športne aktivnosti in podeželski rituali v PrlekijiDomače jedi - kmečki turizem

Poleg pestre izbire kulinaričnih dobrot vam kmečki turizem Vrbnjak omogoča tudi nočitve v štirih skrbno urejenih apartmajih z dvema, štirimi ali šestimi ležišči, katerim je možno povečati bivanjsko kapaciteto z dodatnimi ležišči v dnevnem prostoru. Vsi apartmaji so klimatizirani, lično urejeni in komfortni. Naš kmečki turizem v Pomurju oz. Prlekiji je idealen kraj za družinske počitnice ali sproščujoči nekajdnevni oddih. Nahaja se v bližini kar dveh termalnih kopališč - Bioterme Mala Nedelja (4 km) in Terme Banovci (13 km), nedaleč stran od številnih pohodniških in kolesarskih poti, sredi polj, travnikov in na robu gozda. Svojim gostom nudimo tudi možnost jahanja konjev, ribolova v bližnjih jezerih, igranje odbojke ali badmintona. Pozimi pa še smučarske teke na urejenih tekaških poteh med domačimi polje in sankanje za otroke. V neposredni bližini so na voljo ogledi raznih kulturnih in pokrajinskih spomenikov, kot na primer cerkev Svete Trojice, Muzej kmečkega orodja, Rojstna hiša Karla Grosmana, razgledni stolp na Gomili, itd.


Vključite svojo družino v kmečka opravila

Kmečki turizmi se danes vse bolj zavedajo pomena ohranitve tradicionalnih podeželskih opravil in prireditev. Temu vzgibu sledi tudi naš kmečki turizem v Prlekiji, ki ima na voljo bogato ponudbo kmečkih opravil, v katere se lahko vključite. Pridružite se nam lahko na trgatvi in prešanju grozdja, na žetvi in mlatvi žita po starem, na trganju koruze in ličkanju ali na domačih kolinah ter se v živo prepričajte o tem, kje izvirata dobrota in kvaliteta naših domačih jedi. Poleg tega so trenutno kmečki turizmi v Sloveniji z ekološko pridelano hrano žal še vedno v manjšini.

Če iščete najboljše, obiščite kmečki turizem Vrbnjak v Pomurju!