Mala Nedelja – buditelji narodne zavesti in eko ozaveščenosti

Iščete kraj, kjer bi preživeli počitnice s svojo družino? Mala Nedelja je naselje nedaleč od Ljutomera, v katerem boste z lahkoto poskrbeli za svojo dušo in telo. Staro naselje Mala Nedelja je igralo pomembno vlogo v času prebujanja slovenske zavesti. Danes pa Bioterme Mala Nedelja orjejo ledino na področju zelenega turizma. Za še bolj pristen stik z naravo poskrbi turistična kmetija Vrbnjak v Mali Nedelji. Za popestritev počitnic vaših otrok pa so v neposredni bližini tudi terme. Za idealne počitnice v stiku z naravo nas obiščite v naselju Mala Nedelja v Prlekiji!


Mala Nedelja – majhno naselje izredno ozaveščenih domačinov

Mala Nedelja ali prleško Mala Nedla je naselje s 117 prebivalci v Občini Ljutomer. Naselje ima dolgo zgodovino, ki sega pred leto 1441. Duhovniki in učitelji, ki so službovali v naselju Mala Nedelja, so veliko doprinesli k razvoju kraja in širše okolice, predvsem v dobi narodnega preporoda. Prebivalci Male Nedelje so se namreč odlikovali po narodni zavednosti, zato je narod prav tu v več tisočih glasovih leta 1867 javno zahteval svoje pravice. Danes Mala Nedelja in njeni prebivalci ponovno ozaveščajo svojo okolico - tokrat na področju okolju prijaznega turizma. Bogata zgodovina, neokrnjena narava, domače dobrote in prijazni domačini, bodo vam in vaši družini pričarali nepozabne počitnice!


Bioterme in terme Mala Nedelja – sozvočje z naravo za vaše dobro počutje    

Bioterme Mala Nedelja ponujajo kakovostne okolju prijazne turistične storitve. Od klasičnih turističnih objektov se ločujejo po energetski samooskrbi z obnovljivimi viri, skrbni izbiri naravnih materialov in čistil, ekološkimi otoki, ponudbi zdrave hrane... Območje, ki obdaja Bioterme Mala Nedelja, je razglašeno za krajinski park in ponuja prijetne sprehode po neokrnjenih naravnih lepotah. Navdušili vas bodo gozdovi, pašniki in griči z vinogradi, ki z vseh strani obdajajo naselje Mala Nedelja. Poleg narave pa je Prlekija bogata tudi s termalno vodo, ki je omogočila razvoj raznolike turistične ponudbe. Terme Banovci nedaleč od naselja Mala Nedelja slovijo po animacijskih programih za družine z otroki. Dogodivščine z gusarji, banovskimi čarovnicami in vitezi so le del njihove ponudbe. Vsekakor pa ne boste spregledali površin s termalno vodo ali vasi savn za obilico zdrave zabave.      


Turistična kmetija Mala Nedelja – počitnice v neposrednem stiku z naravo

Če želite počitnice preživeti v še bolj neposrednem stiku z naravo in živalmi, pa se odločite za počitnice na ekološki turistični kmetiji Vrbnjak, Mala Nedelja. Poleg čudovite okolice vas bomo razvajali z udobnimi apartmaji, odlično domačo hrano in družbo naših domačih živali. Za dodatno popestritev počitnic lahko po ugodnejši ceni obiščete tudi bližnje Bioterme in terme Banovci. Turistična kmetija Vrbnjak je oddaljena od Bioterm Mala Nedelja le 4 km in od term 13 km.  

Več o naši ponudbi si lahko preberete na naši spletni strani!

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
Turistična kmetija Vrbnjak
Naslov
Kuršinci 19
4243 Mala Nedelja
Spletna stran
E-pošta
02/ 58 48 286
031 705 646
Seznam fraz
Mala Nedelja, Bioterme Mala Nedelja, Terme Mala Nedelja, Turistična kmetija Mala Nedelja
ZEMLJEVID