Ergonomski moderni pisarniški stolErgonomski pisarniški stoli Pivk za zdravo sedenje in lažje delo

Ergonomski pisarniški stoli omogočajo zdravo večurno sedenje brez bolečin v hrbtenici, saj se prilegajo vašemu telesu in mu nudijo oporo na vseh pravih mestih. Sedež takšnega stola se lahko prilagodi po globini, višini ali nagibu, naslonjalo pa se da nastaviti po višini, nagibu in obliki hrbta. Moderni ergonomski pisarniški stoli imajo tudi ledveno oporo.
Neustrezna sedalna ali hrbtna površina, povezana z dolgotrajnim sedenjem, lahko kaj hitro privede do bolečin v hrbtenici, saj je ta med sedenjem precej bolj obremenjena, kot če stojimo. Pri stanju namreč del teže, ki jo podpira hrbtenica, prevzamejo mišice in vezi, te pa se pri sedenju sprostijo in oslabijo. Zaradi naprej sklonjene drže so vratne in ledvene mišice zategnjene in utrujene, kar lahko vodi v mišični krč. Zato vas po dolgotrajnem sedenju lahko bolita križ in preostala hrbtenica. Sčasoma pa lahko pride tudi do resnejših zdravstvenih težav.

Moderni ergonomski pisarniški stoli, ki posnemajo sedenje na terapevtski žogi

Bolj kot klasični ergonomski pisarniški stoli so za zdravo sedenje postali moderni pisarniški stoli, ki poskušajo simulirati sedenje na terapevtski žogi. Takšni stoli imajo gibljiv oziroma aktiven sedež, ki posameznika sili v aktivnost, v gibanje med sedenjem. Dinamično sedenje pomeni, da naš sedeči položaj spreminjamo čim pogosteje. To pa ima tako terapevtski kot tudi preventivni učinek za naš hrbet. Nenehno spreminjanje položaja sedenja ohranja sklepe hrbtenice v gibanju in s tem neguje medvretenčne ploščice. S spreminjanjem položaja sedenja se medvretenčne ploščice ne nagibajo na stran in so tako dobro prekrvavljene in nahranjene.

Zračni mrežasti pisarniški stoli za maksimalno udobno sedenje

Moderni in ergonomski pisarniški stoli Pivk so izdelani iz sodobnih materialov, ki izboljšujejo udobje pri delu ter preprečujejo utrujenost zaradi nepravilnega sedenja. Na voljo so različne možnosti tapeciranja: blago, microfibre, umetno in naravno usnje. Še posebej je za tapeciranje hrbtišča in sedišča priporočljiva mrežasta tkanina, saj so po njeni zaslugi mrežasti pisarniški stoli zračni. Nič ni bolj nadležnega kot potenje med delom. Zlasti v poletnih mesecih so zato mrežasti pisarniški stoli resnično odlična rešitev. Mrežasta tkanina omogoča tudi maksimalno udobje pri sedenju.
Tako kot usnjeni in tekstilni bodo tudi moderni ergonomski pisarniški stoli blagodejno vplivali na počutje in zdravje zaposlenih, prispevali k udobju, posledično pa tudi k večji produktivnosti.

Naj vam olajšajo delo in polepšajo življenje ergonomsko oblikovani tekstilni, usnjeni ali mrežasti pisarniški stoli. Obiščite našo spletno stran in si oglejte našo pestro ponudbo.

Stoli Pivk | Pisarniški stoli za vsako pisarni in vsak dom - povezave do naše spletne strani: