Ženska, moška in otroška oblačila za tenis

Teniška majica

Oblačila za tenis (hlače, teniška majica, superge, celo trak okoli roke) so bila včasih zelo natančno določena. Predvsem na velikih teniških turnirjih je veljalo, da morajo biti oblačila za tenis bele barve. Šli so celo tako daleč, da so na primer v Wimbledonu zaradi barve traku Pata Casha (bel trak s črno črto) organizatorji razmišljali o tem, ali je primerno oblečen za igranje. Danes so se pravila precej sprostila - Wimbledon pa še vedno vztraja pri marsikateri zahtevi, sicer pa so teniška majica in tenis hlače lahko tudi zelo živih barv, predvsem pa je takšen kodeks manj rigorozen pri amaterskih igralcih. Temu se prilagaja tudi šport trgovina. Predvsem pa je pomembno, da se v oblačilih dobro počutite in da so iz takšnih materialov, da je vaša igra čim lažja.

Teniška majica

Oblačila za tenis so se tako kot druga športna oblačila od svojih začetkov zelo spremenila. Oprema je lahko različnih barv, priporočamo pa, da je izdelana iz kakovostnega materiala, ki odvaja vlago od telesa. Tako bo vaša teniška majica kljub potenju ostala suha in vam bo udobno. Enako velja za tenis hlače. Nasa šport trgovina vam nudi majice vrhunskih proizvajalcev, tudi takšne, ki imajo na prsih, pod pazduhami in na izrezu mrežico, ali pa takšne z ovratnikom in gumbi. Oblačila za tenis so največkrat izdelana iz 100-odstotnega bombaža ali poliestra, vaša izbira a je, za katero se boste odločili.

Tenis hlačeTenis hlače

Oblačila za tenis za ženske in moške so seveda različna, tako kot v vsakdanjem življenju. Tudi tu se sicer tudi ženske včasih odločijo za hlačke, a še vedno pri njih prevladujejo kratka krila - tako pri profesionalkah kot pri amaterkah. Tenis hlače so še vedno domena moških, pomembno pa je - ne boste verjeli - da imajo žepe. Vanje boste namreč spravljali teniške žogice. Poleg tega je seveda smiselno, da so, tako kot teniška majica, narejene iz materiala, ki diha, še bolje pa je, če so v skladu s sodobnimi trendi in kljub potenju niso mokre. Kakovostna oblačila za tenis so vam na voljo tudi v naši spletni trgovini Protenis, če potrebujete pomoč pri izbiri, pa se obrnite na naše svetovalce.

Protenis | Oblačila za tenis - tenis hlače in teniška majica za moške in ženske - povezave do naše spletne strani: