Tenis loparji, copati in druga oprema

Teniška torbaTenis loparji so pri igranju tenisa seveda nepogrešljiv pripomoček, enako kot dobri tenis copati, žogice za tenis, teniška oblačila in tudi torba, v katero boste vse skupaj pospravili in prenašali opremo od doma do igrišča in nazaj. Tenis loparji so na voljo v različnih izvedbah in precej pomembno je, da se odločite za ustrezno različico - tako kot mora biti obuvalo ustrezne velikosti in oblike, morajo tudi tenis loparji ustrezati svojemu uporabniku, če ta želi dobro igrati in napredovati. Pa tudi teniška torba mora biti praktična. Žogice za tenis so prav tako izjemno različne. Zveni zapleteno? Pa ni, če se obrnete na pravega strokovnjaka, ki vam bo pri izbiri znal svetovati. Bi radi igrali tenis? Ljubljana ima najboljše teniško igrišče v športnem centru Millenium v BTC-ju.

Tenis loparji glede na tip

Preden kupite lopar, je treba dobro razmisliti, kaj želite, da vam ta športni rekvizit omogoča, sicer lahko pride do tega, da s svojo igro ne boste zadovoljni. To lahko prinese veliko slabe volje, za rekreativne tenisače pa to pogosto pomeni, da teniška torba, žogice za tenis in tenis copati končajo v kotu ali pa j treba ponovno vložiti v nakup. Tenis loparji so načeloma treh tipov: prvi tip igralcu omogoča kontrolo in imajo manjšo glavo, nizek profil, ravnotežje imajo zadaj in so nekoliko težji. Drugi tip loparja, ki je primeren tudi za začetnike, omogoča kontrolo in moč. Tretji tenis loparji so usmerjeni v moč in so (ravno nasprotno od tipa 1) primerni za tiste igralce, ki niso sposobni ustvariti veliko moči.

Žogice za tenisŽogice za tenis so pomemben del teniške opreme

Teniška torba naj vedno vsebuje popolno premo. V njej naj bodo kakovostni tenis copati, primerna oblačila, tenis loparji in seveda žogice za tenis. Tako kot za ostale športne rekvizite tudi v tenisu veljajo določena pravila glede žogic. Za tekmovanja morajo biti določene velikosti, teže, imeti natančno določen odboj (od 134.62 cm do 147.32 cm, če je spuščena z višine 254.00 cm na betonska tla) itd. Pravila določa Mednarodna teniška zveza. Tako kot pri drugih športih morajo biti tudi tu športniki upoštevati nekaj pravil, za rekreativce pa je pomembno predvsem, da so jim na voljo pravi tenis loparji, copati in druga oprema ter da se tenisa lotevajo z veseljem. Pridite v športni center v BTC po opremo za tenis (Ljubljana), kjer vam bomo z veseljem svetovali.

Protenis | Tenis loparji in copati, žogice za tenis in druga oprema v centru Protenis - povezave do naše spletne strani: