Pošlji povpraševanje

Sončna elektrarna za lastno uporabo - na strehi ali fasadi


Sončna elektrarna za lastno uporabo močno zmanjša mesečne stroške. Presenečeni boste nad prihranki, ki jih omogoči sončna elektrarna. Delovanje sončne elektrarne za lastno uporabo je poleg tega okolju prijazno in tiho. Najpogostejša je sončna elektrarna na strehi ali fasadi, obstajajo pa tudi druge možnosti. V vsakem primeru pa je sončna elektrarna za lastno uporabo pametna odločitev.


Sončna elektrarna na strehi ne zahteva gradbenega dovoljenja

Eden najpomembnejših razlogov, zakaj je sončna elektrarna za lastno uporabo na strehi najpogostejša, je, da takšna sončna elektrarna za lastno uporabo ne zahteva gradbenega dovoljenja. Podobno kot za sončno elektrarno na strehi velja tudi za sončno elektrarno za lastno uporabo na fasadi. Tako je sončna elektrarna na strehi oziroma fasadi povezana z nižjimi stroški.

Naklon strehe je sicer lahko poljuben - možna je tudi sončna elektrarna na ravni strehi. Pomembno je, da se opravijo natančni izračuni, preden se postavi sončna elektrarna. Moč delovanja sončne elektrarne za lastno uporabo tako denimo ne sme presegati določene meje. Sončna elektrarna za lastno uporabo oziroma samooskrbo je definirana kot sončna elektrarna, katere moč ne presega 41 kW in ki jo postavi gospodinjski/mali poslovni odjemalec.

Čeprav sončna elektrarna na strehi ali fasadi ne zahteva gradbenega dovoljenja, pa morate tudi pri postavitvi na strehi oz. fasadi pridobiti soglasje distribucijskega operaterja za priključitev naprave na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe.


Več o gradnji sončne elektrarne


Sončna elektrarna na strehi hiše

Sončne elektrarne na strehi - sončne elektrarne z najboljšim izkoristkom

Strešna solarna elektrarna ima poleg višje lege z manj možnostmi zasenčenja še dodatno prednost pred talnimi sistemi: elektrarna zavzame veliko manjšo površino za enak solarni donos. Talni solarni sistemi morajo biti postavljeni na večji površini, zato da zmanjšamo možnost senčenja modulov med seboj zaradi naklona. Solarne elektrarne na strehi so tako dvakrat bolj učinkovite kot talne: ne zavzemajo dodatne površine v okolju, solarni izkoristek pa je enak, a na veliko manjši kvadraturi.

Sončna energija je neomejen in čist vir, h kateremu se bo usmerilo nadaljnje pridobivanje električne energije. Sončne elektrarne bodo postale del vsake stavbe ali nadstreška, skoraj vsaka takšna sončna elektrarna pa bo omogočila oziroma že omogoča samozadostnost tiste stavbe z oskrbo energije.


Preberite še članek o samooskrbi z elektriko >>>


Učinkovita sončna elektrarna za lastno uporabo

Če vas zanima učinkovita sončna elektrarna za lastno uporabo - na strehi ali poljubni lokaciji - ste na pravem mestu. V podjetju Solar LCR vam pomagamo, da bo vaša sončna elektrarna za lastno uporabo zares učinkovita. Z našo pomočjo lahko pridete do kakovostne sončne elektrarne. Delovanje sončne elektrarne za lastno uporabo vas bo navdušilo.

Na naši spletni strani https://solar.lcr.si/ si lahko ogledate tudi naše referenčne slike postavljenih sončnih  elektrarn. Slike prikazujejo sončne elektrarne na strehi, najdete pa tudi slike drugih tipov. Poleg profesionalne storitve vam ponujamo tudi dostopne cene postavitve sončne elektrarne za lastno uporabo.