Avtomatsko zalivanje z ugreznimi zalivalniki

Ugrezni zalivalnik je najprimernejši za zalivanje zelenih površin. Prednost tovrstnih zalivalnikov je v tem, da so skriti pod travno rušo. Ko pa je potrebno zalivanje, se razpršilci dvignejo v zrak in zalijejo zelenico. Tovrstni namakalni sistem ne moti košnje trave in ne kvari estetskega videza zelenice. Gre za avtomatski namakalni sistem: zalivalniki torej skrbijo, da je rast rastlin optimalna in da poraba vode ni prevelika.

Avtomatski namakalni sistem zalivalnikov usmerjajo krmilniki

Podjetje Pipelife vam ponuja namakalni sistem Rain Bird, s katerim bosta vaša zelenica in vaš vrt venomer primerno zalita. To dosežemo s krmilniki, ki usmerjajo vse komponente namakalnega sistema, del katerega so lahko tudi cevi za kapljično zalivanje. S krmilniki je povezan elektromagnetni ventil, ki nadzoruje in usmerja pretok vode po ceveh. Razpršilec pa skrbi, da namakalni sistem enakomerno razporeja vodo po zemljišču.

Cevi za kapljično zalivanje v kombinaciji z zalivalniki

Avtomatski zalivalnikCevi za kapljično zalivanje je smiselno kombinirati z zalivalniki v primeru, če je poleg zelenice potrebno vzpostaviti tudi namakalni sistem za vrt, sadovnjak, rastlinjak, ali daljše vrste žive meje ali grmovnic. Cevi za kapljično zalivanje oskrbujejo korenine rastlin z vodo neposredno, kar je zelo ugodno, saj se s tem prepreči prekomerna poraba vode, gnitje in plesen ter izpostavljenost nadzemnih listov soncu preko kapljic vode, ki na listih delujejo kot leča. Cevi za kapljično zalivanje torej omogočajo ekonomično porabo vode, kar pomeni, da gre za okolju prijazen sistem. Če se tudi vi strinjate, da je cev za kapljično namakanje boljša opcija kot neskončno prenašanje vode v zalivalkah ali dolgotrajno in monotono špricanje vrta, žive meje ali druge vode žejne površine s cevjo v roki, potem pokličite podjetje Pipeline, da vas odreši zalivalnega garanja. Zakaj ne bi prebrali dobre knjige ali si ogledali zanimiv film, medtem ko naš sistem zalivanja dela za vas in oskrbuje rastline z vodo v ravno pravšnjih količinah?

Pipelife.si | Ugrezni zalivalnik je domiseln način zalivanja - povezave do naše spletne strani: