Toplotna izolacija podstrešnega stanovanja oz. mansarde | Izoliranje podstrešja

Kakovostna toplotna izolacija podstrešnega stanovanja oz. mansarde je bistvenega pomena za zmanjšanje porabe energije za ogrevanje in zato pomeni tudi nižje stroške ogrevanja. Za izoliranje podstrešja je tako ključnega pomena pravilen izbor materialov.

Od izbire materiala so namreč odvisni:

  • toplotne izgube pozimi in s tem stroški ogrevanja, bivalno udobje in trajnost konstrukcije;
  • toplotna zaščita pred pregrevanjem poleti;
  • prenos vodne pare skozi konstrukcijo in
  • raven hrupa.


Izoliranje podstrešja odvisno od uporabe prostora

O učinkoviti izolaciji je sicer najceneje razmišljati ob novogradnji, vendar jo je smiselno vgraditi tudi v marsikatero starejšo stavbo – toplotna izolacija se lahko izboljša v stenah (tudi predelne stene), tleh in stropih. Običajno pa je najlažje učinkovito izboljšati toplotno izolacijo podstrešja. To še posebej velja za stavbe, kjer je podstrešje odprto in ni namenjeno bivanju, temveč le shranjevanju različnih stvari. V tem primeru izolacija strehe ni potrebna. Da pa prek stropa zgornjega nadstropja ne bi uhajala toplota, poskrbimo samo za izoliranje tal podstrešja. Prostor pod podstrešjem bo tako toplejši in prijetnejši, potrebna energija za ogrevanje pa manjša. Izolacija tal pa mora biti vgrajena kakovostno, saj mora prenašati pritiske, ki nastajajo pri hoji. V nasprotnem primeru bo toplotna izolacija sčasoma propadala. Povsem drugačen in bolj poglobljen pristop pa zahteva toplotna izolacija podstrešnega stanovanja oz. mansarde.


Izolacija podstrešnega stanovanja za prijetno bivanje

Če imamo pod streho urejeno podstrešno stanovanje, moramo v njem zagotoviti ustrezno klimo za prijetno bivanje – torej temperaturo okoli 20 °C in primerno zračno vlago. Toplotna izolacija mansarde je v prvi vrsti odvisna od stanja strehe in ostrešja. Za pravilno in učinkovito delovanje izolacije – tako toplotne kot zvočne – je strešni obod sestavljen iz zračnega kanala, paroprepustne folije, vsaj 20 centimetrov debele izolacije, parne ovire oziroma zapore, kjer so spoji tesnjeni, kovinske podkonstrukcije in ognjevarne gips plošče.

Ker je izoliranje bivalnega podstrešja tako pomembno, vam priporočamo, da se obrnete na strokovnjake. V podjetju Nermin Mahmutović s.p. vam vgradimo naravno toplotno in zvočno izolacijo iz celuloznih kosmičev. Celulozna izolacija ima številne prednosti pred ostalimi toplotnimi izolacijami.

 

Nermin Mahmutović s.p. – povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Ribenska cesta 30
4260 Bled
Spletna stran
E-pošta
04 5741 045
041 651 018
Seznam fraz
toplotna izolacija podstrešja, izolacija podstrešnega stanovanja, izolacija mansarde, izolacija podstrešja, izoliranje podstrešja
ZEMLJEVID