Podstrešno stanovanje

O podstrešnem stanovanju sanjajo mnogi, ki si želijo drugačnega, netipičnega stanovanja. Nizki in spuščajoči stropi, strešna okna, kopanje v svetlobi in panoramski razgled vdihnejo v vaše življenje občutek romantike, vendar pa je ureditev mansarde veliko bolj zahtevna kot ureditev klasičnega stanovanja. Kljub temu to ni ovira, da ne bi neizkoriščene prostore na podstrešju uredili v prijetno podstrešno stanovanje, potrebujete le nekaj domišljije in strokovnega izvajalca, ki vam bo uredil predelne stene, strešna okna ter bo poskrbel tudi za ustrezno celulozno izolacijo, ki vas bo ščitila pred mrazom in glasovi iz okolice.

Podstrešno stanovanjeUreditev podstrešnega stanovanja

PODSTREŠNO STANOVANJE PO VAŠI MERI

 

 

Ureditev mansarde

Ureditev mansarde se prične z načrtovanjem in s postavitvijo predelnih sten. Premisliti morate, ali bi želeli en večji in odprt prostor ali pa bi vaše podstrešno stanovanje razdelili v več sob. Izbira je odvisna od vaših želj in potreb, pa tudi od velikosti samega prostora in naklona strehe. Predelne stene naj bodo dobre. Predlagamo naravno celulozno izolacijo, ki pomeni toplotno in hkrati zvočno izolacijo. Mansarda zahteva tudi kvalitetna in čim večja okna, ki bodo popolnoma vodotesna, ki bodo zdržala večje obremenitve (sneg pozimi, toča ipd.) ter bodo v prostor prepuščala dovolj svetlobe. V kolikor velika okna niso mogoča, priporočamo, da stene pobarvate na svetlo barvo, s čimer zagotovite dodaten odboj svetlobe in s tem tudi svetlejši prostor. Za ureditev mansarde je potrebno premisliti tudi glede pohištva. Lahko ga naročite in izdelate po meri (v tem primeru vam podstrešno stanovanje, kar se tiče ureditve, omogoča več svobodne volje), z malo domišljije pa lahko prilagodite tudi večino kosov, ki se prodajajo serijsko in so tudi cenejši.

Ureditev mansarde

Celulozna izolacija

Celulozna izolacija TrendisolCelulozna izolacija je toplotna in zvočna izolacija iz naravnega materiala in je izredno primerna za podstrešno stanovanje oziroma za ureditev mansarde. Pridobimo jo tako, da drobno zmeljemo časopisni ali beli papir ter mu dodamo borovo sol, ki deluje kot mineralno protipožarno in fungicidno sredstvo. Celulozna izolacija na ta način zavira dotok kisika in preprečuje požar v podstrešnem stanovanju in drugod ter je hkrati odporna proti plesni in insektom. Celulozna izolacija se v stene vgrajuje po cevi s pomočjo stroja, tako da dobi obliko plošče in se prilega vsaki konstrukciji, zaradi česar je odlična izbira pri ureditvi mansarde ali drugih sten netipičnih oblik. Celulozna izolacija je za podstrešno stanovanje primerna tudi zato, ker se le-ta poleti precej segrejejo, takšna naravna izolacija iz celuloze pa dobro učinkuje tudi v poletnem času, zaradi česar v podstrešnem stanovanju ne potrebujete dodatnih klimatskih naprav.

 

Če imate še kakšno vprašanje v povezavi z ureditvijo mansarde ali s celulozno izolacijo za vaš konkreten primer, smo vam na voljo na telefonski številki 041 651 018, na elektronskem naslovu ali osebno na sedežu podjetja na Ribenski cesti 30 na Bledu.

 

Nermin Mahmutović s.p. | Podstrešno stanovanje, ureditev mansarde, celulozna izolacija – povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Ribenska cesta 30
4260 Bled
Spletna stran
E-pošta
04 5741 045
041 651 018
Seznam fraz
podstrešno stanovanje, ureditev mansarde, celulozna izolacija
ZEMLJEVID