Celulozna toplotna izolacija podstrešja in sten | Celuloza in celulozni kosmiči

Pravilna izbira in izdelava toplotne in zvočne izolacije je pomembna zato, da ustvarimo pravo klimo in počutje v bivalnem prostoru. Celulozna izolacija je naravna toplotna in zvočna izolacija iz celuloznih kosmičev – star časopisni papir zmeljemo tako, da iz njega nastanejo celulozni kosmiči, te pa nato impregniramo z borovo soljo. Celulozni kosmiči so tako odporni proti ognju, plesni in škodljivcem. Celulozna toplotna izolacija za svojo proizvodnjo ne potrebuje novih surovin iz narave, pri sami proizvodnji pa porabimo zelo malo dodatne energije, zato je celuloza okolju prijazna.


Celulozna izolacija podstrešja in sten – preprosta vgradnja

Celulozo lahko uporabimo tako pri novogradnji kot za sanacijo obstoječih objektov (prenova podstrešja). Celulozna toplotna izolacija se tako uporablja za izolacijo podstrešja, poševnih delov mansarde, predelnih sten, pri skeletni gradnji lesenih hiš ali za preprosto nasutje na neizkoriščenih podstrešjih.

Sama vgradnja je preprosta in možna na tri načine:

  • preprosto nasutje se uporablja pri izolaciji lesenih stropov med tramovi ali pa preprosto na tla pri neizkoriščenem delu podstrešja;
  • najpreprostejši način vgradnje je vpihovanje, ki je možno med špirovce, stropnike in votle dele stropov ali sten pri skeletni vgradnji,
  • pršenje na stene je postopek, ki se uporablja predvsem za izboljšanje zvočne izolacije predelnih sten.


Izolacija iz celuloze ima številne prednosti

Celuloza poleti zagotavlja hladno notranjost brez klimatskih naprav, pozimi pa imamo zaradi nje nižje stroške ogrevanja v primerjavi z mineralno volno. Celulozna toplotna izolacija ima zelo dobro lastnost vpijanja in oddajanja vlage – uravnavanje vlažnosti ji zagotavlja tudi daljšo življenjsko dobo. Borova sol odganja insekte ter preprečuje gnilobo in plesen. Vgradnja je hitra, enostavna in čista, pri tem pa dobi obliko plošče, ki se z leti ne poseda. Zaradi organskega izvora so celulozni kosmiči človeku in okolju prijazen proizvod.


Trendisol celulozna izolacija – toplotna izolacija prihodnosti

Prihodnost je vsekakor v naravnih materialih, ki pripomorejo k čim manjši porabi energije za ogrevanje in hlajenje ter uporabniku zagotavljajo zdravo, prijetno, cenovno ugodno in energetsko varno bivalno okolje. Kakovostna Trendisol celulozna izolacija vam je kot toplotna izolacija podstrešja in sten na voljo tudi v podjetju Nermin Mahmutović s.p.

Nermin Mahmutović s.p. - povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Ribenska cesta 30
4260 Bled
Spletna stran
E-pošta
04 5741 045
041 651 018
Seznam fraz
celulozna izolacija, celuloza izolacija, toplotna izolacija podstrešja, izolacija sten, celulozni kosmiči
ZEMLJEVID