Nacionalne poklicne kvalifikacije - pridobitev usposobljenosti za določen poklic


Nacionalne poklicne kvalifikacije ali krajše NPK so primerne za vse, ki si želijo dopolniti svojo dosedanjo izobrazbo in tako napredovati v svoji karieri. Nacionalne poklicne kvalifikacije pa so tudi priložnost za vse, ki bi radi skozi življenje pridobljene sposobnosti ovekovečili z uradno potrditvijo. Na Ljudski univerzi Kranj vam ponujamo različne programe poklicev:

Nacionalne poklicne kvalifikacije so izjemna priložnost za obnovitev ali nadgraditev znanja za delo z računalnikom - dobra uporaba računalnika je danes izjemno pomembna. Na voljo so različni računalniški tečaji, pa tudi strojepisje na računalniku.

Nega in pomoč na domu in ustanovah - vrnimo starejšim dobroto, ki so jo izkazali nam

Nega in pomoč na domu ter v različnih ustanovah postaja vse pomembnejša, saj so zaradi vse večjega staranja prebivalstva domovi za starejše prenapolnjeni. Nekateri se tega vse bolj zavedajo, zato si želijo pomagati po svojih najboljših močeh. Nacionalne poklicne kvalifikacije nudijo izredno kakovostno izobrazbo za socialnega oskrbovalca ali oskrbovalko. Nega in pomoč na domu oz. v socialnih zavodih pa ima svoje prednosti. Mnogo starejših se ne želi preseliti v neznano okolje, hkrati pa si želijo ostati s prijatelji. Oboje dobro vpliva na njihovo psihološko in fizično zdravje, kar je v starosti ključno. Nega in pomoč na domu in v ustanovah tako še dopolnjuje njihovo kvaliteto življenja. Socialni oskrbovalec pa ima seveda še druge možnosti zaposlitve, npr. v ustanovah za starejše, zavodih za rehabilitacijo in zdraviliščih, ter podobno.

NPK računovodja, NPK maser, NPK knjigovodja, ...

Nacionalne poklicne kvalifikacije nudijo široko paleto poklicnih poti. Program NPK računovodja vam omogoča, da pridobite potrebna znanja za računovodenje v manjših ali večjih podjetjih. NPK računovodja je še vedno zelo iskan poklic, saj računi nikoli na usahnejo, če pa vas poklic NPK računovodja poleg tega še privlači, pa imate vse potrebno za uspešno pridobitev izobrazbe. Oglejte si tudi program NPK knjigovodja/-kinja.

Nekaj povsem drugega je na primer poklic NPK maser - če vam je sprostitev bližje od številk, se odločite za program NPK maser. Izobrazba NPK maser vam nudi več zaposlitvenih možnosti, saj boste s pravilno izvedeno masažo zaželjeni pri več strankah, znanje pa bo dobrodošlo tudi doma. Komplementarna izobrazba je tudi NPK vizažist/-ka.

Izberite katerega od programov nacionalne poklicne kvalifikacije, ki vam jih ponuja Ljudska univerza Kranj in se pridružite uspešnim!

Ljudska univerza Kranj | Nacionalne poklicne kvalifikacije: NPK maser, NPK računovodja, nega in pomoč na domu, v ustanovah, povezava do naše spletne strani: