Tečaj retorike - spretno izražanje v vseh situacijah


Tečaj retorike - ena izmed delavnic na Ljudski univerzi Kranj, ki jim pravimo tudi ustvarjalnice, vas nauči, kako izvabiti vašo skrito kreativnost ter jo uporabiti za bolj ustvarjalno govorno izražanje. Za dodatno oplemenitenje vašega novega znanja je na voljo tudi kreativno oz. ustvarjalno pisanje.

Retorika, ki so jo izredno častili že Grki, je tudi danes zelo pomembna, ne samo v predavateljski ali politični sferi, pač pa tudi v podjetjih in v vsakdanjem življenju. Tečaj retorike vam z našimi strokovnjaki ponuja trening samozavestnega in učinkovitega izražanja v vseh situacijah.

  • Bi se radi znebili treme pred nastopanjem? → Tečaj retorike!
  • Si želite, da bi na sestanku lahko odločno predstavili svoje zamisli in ideje? → Tečaj retorike!
  • Bi si kot učitelj ali predavatelj želeli, da bi vaši slušatelji s predavanj odhajali s popolnim razumevanjem in se vračali z veseljem? → Tečaj retorike!

Tečaj retorike z našimi strokovnjaki vas bo navdušil, obenem pa boste zaradi pridobljenega znanja v svoji karieri in življenju še bolj uspešni. Oglejte si vse naše ustvarjalnice in izberite najljubše!

Ustvarjalno pisanje: spodbudite domišljijo!

Ustvarjalno pisanje je namenjeno vsem, ki se v svojem vsakdanjiku soočajo s pisnim komuniciranjem in ustvarjanjem besedil. Kreativno pisanje vam namreč omogoča, da namesto puhlic in fraz v besedilo vnesete delček sebe in v branje ponudite zanimiv tekst, četudi gre morda le za poslovno komunikacijo. Ustvarjalno pisanje je posebej pomembno za vse, ki se ukvarjajo s publikacijami, saj bodo bralci raje posegali po unikatno oblikovanih sestavkih. Kreativno oz. ustvarjalno pisanje pa odlično dopolnjuje tečaj retorike in obratno: v obeh primerih razširite vaš besedni zaklad in razvijete sposobnost kovanja domislenih stavkov in besedil.

Ustvarjalnice - delavnice za ustvarjanje brez meja

Ustvarjalnice, ki jih nudimo na Ljudski univerzi Kranj, vsebujejo različne tematike. Omenili smo že tečaj retorike in ustvarjalno pisanje, na voljo pa so tudi ustvarjalnice:

  • umetnostna zgodovina (spoznavanje umetnostnih smeri in obdobij)
  • estetika in dobro počutje (usklajenost barv, materialov in svetlobe prostora)
  • sadno-zelenjavni sokovi (za uravnoteženo prehrano ali post)
  • popotni jeziki - šola tujih jezikov za na pot (angleščina, nemščina in španščina)
  • zavijanje daril za vsako priložnost in
  • za najmlajše: ustvarjalnice »Berimo in se igrajmo«.

Naše kreativne delavnice - ustvarjalnice vam bodo dale ponoven zagon za polnejše življenje ali pa vas bodo čisto na novo spoznale s potenciali, za katere niste niti vedeli, da jih skrivate v vaši notranjosti.

Ljudska univerza Kranj | Tečaj retorike, ustvarjalno pisanje in druge ustvarjalnice, povezava do naše spletne strani: