Pošlji povpraševanje

Hišna dvigala

Pri premagovanju arhitektonskih oziroma višinskih ovir v stavbah so osebna hišna dvigala pogost spremljevalec. Zgodovinsko gledano so dvigala za prevoz oseb pojavila precej za tovornimi, in sicer šele v 19. stoletju v Ameriki, v Evropi pa še nekaj desetletij kasneje. Hišna dvigala so seveda v začetku zbijala nekaj dvomov, ko pa so se ljudje prepričali o njihovi varnosti, so postala izjemno priljubljena. Z gradnjo visokih nebotičnikov po vsem svetu so postala tako rekoč neizbežna. Danes praktično ni več nobene visoke stanovanjske ali poslovne zgradbe, v kateri ne bi bila vgrajena notranja ali zunanja hišna dvigala. Cene za posamezno dvigalo so odvisne od njegovih specifik, zato nas pokličite in izdelali vam bomo predračun za konkretno izvedbo.

Osebna hišna dvigala - zunanja

Hišna dvigala v večstanovanjskih stavbah

V večstanovanjskih zgradbah, ki so višje od le nekaj nadstropij, so navadno na voljo tudi osebna hišna dvigala. Ta so namenjena prevozu ljudi, seveda pa z njimi lahko v višja nadstropja prepeljete kar koli, če je le ustrezne velikosti, da gre v dvigal, in če ne presega določene maksimalne obremenitve. Zunanja hišna dvigala so nekoliko redkejša, navadno pa gre pri njih bodisi za arhitekturni dodatek, ki je vključen v splošni videz oziroma koncept zgradbe, zelo pogosto pa je vzrok preprosto ta, da so se zanj odločili kasneje in v notranjosti stavbe za to ni bilo prostora. Na naši spletni strani si lahko ogledate različna hišna dvigala, cene pa so odvisne od izbranega modela in specifik vaše stavbe.

Hišna in osebna dvigala

Zunanja hišna dvigala

Osebna hišna dvigala se navadno nahajajo v notranjosti stavbe. Predvsem, če gre za stanovanjsko stavbo z več nadstropji, je bilo dvigalo navadno predvideno že ob začetku gradnje in je vključeno v njeno notranjost. A tudi zunanja hišna dvigala niso več redkost. Včasih preprosto zato, ker so bila dodana kasneje, včasih pa povsem načrtno kot estetski oziroma arhitekturni dodatek. Takšna hišna dvigala (cene so odvisne od izbire modela) so zanimiva tudi zato, ker omogočajo zanimiv razgled med vožnjo.