Flexshop regeneracijski napitki

Pri vsaki vadbi je potrebna športna prehrana, ker se telo izčrpa. Najbolj priljubljeni so proteini. Regeneracija po treningu je zelo pomembna, zato si pomagamo z beljakovinskimi napitki. Proteini so v naši prehrani nujni vsak dan, saj so potrebni za podporo energijskih rezerv in za zagotovitev zadostnih količin aminokislin. Oglejte si aminokisline bolj podrobno. Med vadbo uporabljamo energijske napitke, ker lahko nastane dehidracija.


Proteinski napitki in regeneracija

Proteinski napitki so regeneracijski napitki, ki povečujejo vzdržljivost in moč. Proteini so poleg vode najpomembnejše snovi v našem telesu. Telo se pri vsaki vadbi izčrpa in potrebuje športno prehrano (proteini, energijski napitki). Beljakovinskim napitkom lahko dodamo tudi ogljikove hidrate, saj stimulirajo izločanje inzulina in pomagajo pri obnovi glikogenskih zalog.


Energijski napitki: kondicija in moč

Športna prehrana je danes nepogrešljiva v svetu športa in lahko tudi rečemo, da je način življenja aktivnih ljudi. Energijski napitki pomagajo povečati mišično maso, ker spodbujajo našo aktivnost med napori. Posledično povečujejo tudi našo kondicijo in moč.


Regeneracija po treningu

Včasih so športniki pred in po treningu jedli jajca. Potem so postale priljubljene testenine in riž. Danes velja, da je optimalna regeneracija po treningu odvisna od beljakovin in ogljikovih hidratov. Oboje naj bi združili takoj po vaji (proteinski napitki in energijski napitki). Z regeneracijskimi napitki dosežemo regeneracijsko odzivnost telesa.


Flexshop | Regeneracija po treningu, povezave do naše spletne strani: