Esencialne aminokisline in neesencialne aminokisline

Esencialne aminokisline so aminokisline, ki jih človeško telo ne proizvede samo,   neesencialne aminokisline pa so tiste aminokisline, ki jih telo samo sintetizira. Zato je esencialne aminokisline potrebno vnašati v telo s prehrano. Prodajalna Flexshop vam nudi dopolnilno prehrano, ki vsebuje za telo potrebne esencialne aminokisline, predvsem BCAA aminokisline za pridobivanje mišične mase in krepitev mišic.


Esencialne aminokisline in neesencialne aminokisline – seznam

Esencialne aminokisline in neesencialne aminokisline v seštevku znesejo dvajset splošnih aminokislin in dodatno aminokislino selenocistein, ki jo pogojno prištevamo med  neesencialne aminokisline. Esencialne aminokisline so  izolevcin,  levcin,  treonin, tirozin, metionin, fenilalanin, triptofan , histidin, lizin, arginin in valin. Med neesencialne aminokisline pa prištevamo aminokisline selenocistein, cistein, glicin, asparagin, aspartat, glutamin, glutamat, alanin in serin. Flexshop športna prehrana vsebuje vse za organizem potrebne aminokisline.


Esencialne aminokisline in pogojno neesencialne aminokisline – po čem jih ločujemo

Esencialne aminokisline in neesencialne aminokisline razločujemo po tem, da esencialne aminokisline v organizmu niso sintetizirane samostojno, zato jih je potrebno vnašati s hrano. Neesencialne aminokisline so tiste aminokisline, ki jih telo samo proizvaja. Vendar so nekatere zgoraj naštete neesencialne aminokisline pogojno neesencialne aminokisline. Pogojno neesencialne aminokisline so tiste aminokisline, ki jih telo zaradi napornega treninga ne uspe proizvesti v potrebnih količinah in jih je zato tako kot esencialne aminokisline potrebno v organizem s prehrano tudi dodatno vnašati. To so aminokisline glicin, asparagin, glutamin in serin. Flexshop izdelki vsebujejo za organizem potrebne esencialne aminokisline in neesencialne aminokisline, prav tako pa bcaa aminokisline za pridobivanje mišične mase. Obišičte Flexshop prodajalno in se seznanite z našimi izdelki.


Aminokisline bcaa za pridobivanje mišične mase

Športna prehrana bcaa aminikisline so razvejane esencialne aminokisline, kamor prištevamo aminokisline  izolevcin , levcin in valin. Bcaa aminokisline so pomembne za pridobivanje mišične mase, saj so eden izmed glavnih pobudnikov rasti mišic. Ostale esencialne aminokisline so zgolj pasivni gradniki mišic, medtem ko aminokisline bcaa sodelujejo tako pri gradnji kot pri spodbujanju rasti mišic. Prodajalna Flexshop vam nudi proteine VPX POWER SHOCK ali XTEND, ki vsebujejo esencialne aminokisline bcaa za pridobivanje mišične mase. Za krepitev mišic pa priporočamo tudi kreatin monohidrat.


Flexshop | Aminokisline, povezave na naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Flexshop
Naslov
Litijska cesta 57
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 542 33 40
Strani v ostalih jezikih
Seznam fraz
Flexshop, esencialne aminokisline, neesencialne aminokisline, bcaa aminokisline, aminokisline bcaa, aminokisline
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA