Nogometni goli - obvezna oprema nogometnega igiršča

Nogometni goli so del nogometnega igrišča oziroma objekt, v katerega skušajo igralci z nogo spraviti žogo. Sestavljen je iz dveh navpičnih stranic (stativa) in vodoravne prečke, ki stranice povezuje. Lik se na ta način poveže v vrata, za katerimi je napeta lovilna mreža. Na nogometnem igrišču se na vsaki strani nahaja en nogometni gol. Navadno so nogometni goli kovinski, vendar se lahko dobijo tudi aluminijasti. Nekateri izdelovalci nogometnih golov ponujajo tudi pocinkane nogometne gole. Na tak način povečajo življenjsko dobo nogometnega gola. Seveda pa so v prodaji tudi nogometni goli narejeni iz drugih materialov, npr. iz plastike, ki je primeren material predvsem za otroške in mini gole. Prav tako so v prodaji tudi leseni goli. Prodaja nogometnih golov je v porastu, predvsem tistih manjših dimenzij.

NOGOMETNI GOLI ZA OTROKE

Nogometni gol - mere; nogometni goli po vašem okusu

Standardni nogometni gol ima standardne mere, in sicer: visok je 2,44 m in širok 7,32 m. Standardni goli so narejeni iz kovine. Prečka in vratnice (navpične stranice) so torej kovinske in okrogle . Mere ostalih nogometnih golov so različne. Veliko je ponudnikov izdelovalcev nogometnih golov po meri, tako da lahko naročite nogometni gol po svojih željah in želenih merah in ga postavite kamorkoli želite. Lahko izberete tudi nogometne gole ne-standardih dimenzij, ki so primerni za dvorane, manjša igrišča, travnate površine itd. Poleg dimenzije lahko izbirate tudi, ali boste izbrali že sestavljen nogometni gol ali zložljiv.

Mini nogometni goli - mere so lahko različne

Vedno več posameznikov, predvsem pa družin, si želi imeti nogometni gol. Mere mini nogometnih golov so lahko različne. Posamezniki se za nakup nogometnega gola odločajo na podlagi prostora, ki ga imajo za postavitev mini nogometnega gola. Nogomet je zelo priljubljen ekipni šport, najbolj pa navdušuje otroke. Prav zato je prodaja nogometnih golov najbolj porasla pri družinah z otroci. Mini nogometni goli so navadno narejeni tako, da jih z lahkoto razstavimo in pospravimo. Prav vsi pa so narejeni iz trpežnih materialov, da lahko kljubujejo vremenskim razmeram.

TRGOVINI FIRAX NA VOLJO TUDI ZAŠČITNE MREŽE ZA GOLE

nogometni golinogometni gol mere