Kolagen za sklepe proti bolečinam v mišicah, kosteh in sklepih


Kolagen za sklepe je izjemno pomembna snov za kakovostno življenje. Bolečine v sklepih in mišicah nam namreč lahko močno otežijo življenje. V primeru, da se pojavijo bolečine v kosteh in sklepih ter mišicah, je tako dobro premisliti o dodajanju kolagena za sklepe v obliki prehranskega dopolnila.


Bolečine v sklepih niso vedno posledica staranja

Kolagen je beljakovina, ki jo najdemo praktično povsod znotraj telesa. Skrbi za zdrave in močne lase, nohte in zobe, nahaja se v dlesnih, vpliva na videz kože na obrazu in drugod, nahaja pa se tudi znotraj kosti, mišic in sklepov.

Omenjeno snov telo do dvajsetega leta starosti proizvaja samo, kasneje pa se proizvodnja krepko zmanjša. Prve težave se lahko pojavijo že med tridesetim in štiridesetim letom starosti, sicer pa, starejši kot smo, manj kolagena lahko telo proizvede.

Znake, ki kažejo na pomanjkanje kolagena, pogosto zamenjujemo z znaki staranja. Nič čudnega, saj so zelo podobni. Pomanjkanje kolagena namreč najprej začne vplivati na videz. Koža je manj napeta in čvrsta, začnejo se pojavljati globlje gube, videti smo starejši in utrujeni. Ko pa pride do bolečine v sklepih, je skrajni čas, da nekaj ukrenemo. Takrat je smiselno poseči po prehranskih dopolnilih, ki vsebujejo hidroliziran kolagen za sklepe.

Izredno učinkovito prehransko dopolnilo, ki bo znatno pomagalo pri zmanjšanju bolečine v sklepih in mišicah, je Collagen Powder Blend podjetja Biostile.


Bolečine v sklepih


Najboljši kolagen za sklepe ima kolagen pridobljen iz več virov

Kolagen za sklepe ni nič drugačen, kot kolagen za kožo ali kolagen, ki vpliva na druge dele telesa. Gre namreč za enako snov. Res pa je, da v našem telesu obstajajo 4 tipi kolagena in prav vsak tip deluje nekoliko drugače.

V hrustancu se nahaja kolagen tipa 2. Kolagen je mazivo in vezivo za sklepe, sklepi pa so sestavljeni iz hrustanca, zato je logično, da je najboljši kolagen za sklepe kolagen tipa 2. Pomanjkanje tega tipa pa povzroči boleče sklepe.

Bolečine v sklepih so nekaj, s čimer se v starejših letih vsaj do neke mere sreča prav vsak, ne glede na to, katero delo opravlja. Prav zaradi tega je smiselno živilom, bogatim s kolagenom, dodati tudi prehransko dopolnilo s kolagenom za sklepe.

Kateri je najboljši kolagen, je stvar debate. Poznamo namreč kolagen, ki ga je mogoče pridobiti iz različnih virov. Nekateri prisegajo na ribji kolagen, saj je menda najbližji človeškemu. Spet drugi so prepričani, da je najboljša izbira goveji kolagen. V resnici zelo težko rečemo, kateri je najboljši kolagen, zato je najbolje izbrati prehranska dopolnila, ki vsebujejo različne tipe kolagena za sklepe.

Collagen Powder Blend vsebuje kolagen pridobljen kar iz petih virov. V prehranskem dopolnilu tako najdemo goveji kolagen tipa I in II, ribji kolagen tipa I, piščančji kolagen tipa II in membrano jajčne lupine. Tako lahko s prav to mešanico v telo vnesemo več različnih vrst kolagena za sklepe, kar tudi pomeni, da bo med njimi najbrž tudi najboljši kolagen za sklepe in naše telo.

Sicer pa se Collagen Powder Blend Biostil ponaša še z dodatnimi snovmi. Vsebuje namreč tudi:

  • C vitamin,
  • silicij, pridobljen iz bambusovih vršičkov,
  • kurkumin in
  • gorsko smolo šilajit.

Vse te pomožne snovi delajo prehransko dopolnilo Collagen Powder Blend za najboljši kolagen, ki ga dobimo na trgu.

Kolagen sestavine


Kako delujejo dodatne snovi?

Da kolagen lahko deluje, se mora vezati na C vitamin, zato so ga strokovnjaki v mešanico tudi dodali. Silicij je mineral lepote in močno vpliva na normalno tvorbo kolagena. Pomaga tudi pri tvorbi elastina, vezivnega tkiva in kosti. Kurkumin je protivnetna snov, ki deluje kot močan antioksidant. Varuje črevesje in pomaga preprečevati bolečine v sklepih in mišicah. Smola šilajit pa je izjemno redka snov, ki se nalaga v gorskih sedimentih in razpokah. Vsebuje preko 30 vrst mineralov. Telo vitalizira, zmanjšuje občutek izčrpanosti in zavira staranje.

Vse te snovi izjemno blagodejno vplivajo na telo in hkrati zmanjšujejo bolečine v sklepih in mišicah. Zaradi vsega tega bi lahko rekli, da je Collagen Powder Blend najboljši kolagen za sklepe, kožo in celotno telo, ki ga je mogoče najti na trgu.



Bolečine v kosteh in sklepih lahko zmanjšamo tudi z zdravim življenjem

Čeprav je izjemno pomembno, da v telo po dvajsetem letu, še posebej pa po štiridesetem letu starosti, začnemo vnašati kolagen za sklepe in kožo, bomo za preprečevanje bolečine v sklepih in mišicah veliko naredili tudi s pravilno prehrano in zdravim načinom življenja.

Kolagen za sklepe lahko v telo dodatno vnašamo tudi z živili. Takšna, ki so bogata s kolagenom, so:

  • živila živalskega izvora, kot so jajca, ribe in perutninsko meso;
  • različni oreščki, še posebej indijski;
  • zelenjava, kot sta česen in fižol ter
  • sadje, kot so citrusi in jagodičevje.

Veliko bomo naredili z izogibanjem dodatnim sladkorjem in rafiniranim ogljikovim hidratom. Obe snovi namreč občutno zmanjšata zmožnost telesa za obnavljanje kolagena. Ne smemo se preveč izpostavljati soncu, saj s tem preprečimo nastajanje kolagena. Na kolagen slabo deluje tudi kajenje.


NAJBOLJŠE PREHRANSKO DOPOLNILO KOLAGEN ZA SKLEPE IN MIŠICE ZDAJ PO AKCIJSKI CENI  -->