Pošlji povpraševanje

B kompleks kapsule lajšajo številne tegobe

B kompleks kapsule z dodanim vitaminom C in silicijem pripomorejo k izboljšanju številnih težav. Ker so primerne prav za vse, tudi za nosečnice, za katere so celo zelo priporočljive, so postale vedno bolj priljubljeno prehransko dopolnilo.

Zanj se lahko odločimo bodisi zaradi spremembe življenjskega stila, starosti, spremembe prehranskih navad, nosečnosti ali pa se želimo spopasti s kakšno izmed spodaj naštetih težav. V nadaljevanju vam bomo namreč razkrili, zakaj jemati B kompleks in kateri B kompleks kupiti.

Zakaj jemati B kompleks

Kako so sestavljene B kompleks kapsule?

V kapsulah je zbranih ogromno vitaminov, ki jih sicer najdemo tudi v številnih živilih – mesu, ribah, jajcih, polnozrnatih žitih, stročnicah itd. A ker v današnjem vedno hitrejšem življenjskem tempu mnogokrat ne najdemo časa za pripravo raznovrstnih obrokov, nam jih pogosto v telesu primanjkuje. B kompleks kapsule sestavljajo:

 • Tiamin: ima pomembno vlogo pri delovanju srca, prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju, pomaga pri sproščanju energije pri presnovi
 • Riboflavin: prispeva k manjši utrujenosti in izčrpanosti, k delovanju živčnega sistema, ščiti celice pred oksidativnim stresom, ima pomembno vlogo pri ohranjanju vida, zdravih sluznic, zdrave kože, pri presnovi železa
 • Nikotinamid: prispeva k normalnemu psihološkemu in fiziološkemu delovanju ter delovanju živčnega sistema
 • Holin: prispeva k presnovi homocisteina

B KOMPLEKS KAPSULE

 • Pantotenat: igra pomembno vlogo pri sintezi steroidnih hormonov, vitamina D in prenašalcev živčnih impulzov, prispeva k boljšemu psihološkemu delovanju
 • Piridoksin: pomaga pri uravnavanju delovanja hormonov, presnovi glikogena, beljakovin, homocisteina, pomaga ohranjati normalne rdeče krvničke
 • Biotin: pomaga ohranjati zdrave lase, sluznice, prispeva k prenovi makrohranil in homocisteina
 • Folna kislina oz. folat: prispeva k sintezi aminokislin, nastajanju krvi in delitvi celic
 • Kobalamin: zmanjšuje utrujenost, spodbuja normalno psihološko delovanje, pomembno vlogo ima pri delovanju živčnega sistema in presnove
 • Vitamin C: pomaga pri nastajanju kolagena, povečuje absorpcijo železa, spodbuja normalno psihološko delovanje, ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema
 • Silicij: je pravi mineral mladosti in lepote

B kompleks kapsule

Zakaj jemati B kompleks?

B kompleks kapsule imajo res številne pozitivne učinke na naše telo. Imate iziv z razcepljenimi konicami ali krhkimi nohti? S to neprijetnostjo se srečujejo mnogi, a niti pomislijo ne, da jim primanjkuje naštetih vitaminov. Zdravi lasje in nohti namreč niso le gensko pogojeni, temveč na njih vplivajo tudi notranji in zunanji dejavniki. Ker prehranska dopolnila vsebujejo vitamine, ki so tudi močni antioksidanti, se stanje izboljša. Že v zelo kratkem času boste postali bolj samozavestni, saj bodo vaši lasje sijoči, nohti pa trdi in dolgi.

Njihovo jemanje je zelo priporočljivo tudi, če se že kot mladi srečujete s prvimi gubami na obrazu. Mnoge ženske takoj posežejo po dragih kremah, a so pogosto razočarane, saj je potrebno težavo reševati od znotraj. Silicij je znan kot mineral mladosti, saj skupaj z ostalimi vitamini proces staranja upočasni. Če si želite izgledati izvrstno še vrsto let, so B kompleks kapsule za vas prava izbira.

Kateri B kompleks kupiti

V današnjem času, ko se nam vedno nekam mudi in nam vedno zmanjšuje časa, ni nič čudnega, če smo pod velikim stresom. Prav to je eden od razlogov, zakaj jemati B kompleks, saj živčnost pripelje do pomanjkanja energije, to pa pomembno vpliva na kakovost življenja. Le kako uživati v vsakdanjih, majhnih stvareh, če pa stalno utrujeni in zaspani. Ste tudi vi med tistim, ki vsak dan komaj čakajo, da se uležejo v posteljo?

Prehranska dopolnila vam bodo pri tem pomagala, saj nikotiamid, piridoksin in drugi prispevajo k manjši utrujenosti in izčrpanosti. Že v zelo kratkem času boste opazili, da imate več energije, lažje se boste spopadali z vsakodnevnimi opravili in stresom, posledično pa boste uživali vsak trenutek dneva. Končno boste zopet uživali v športnih aktivnostih, katerim ste se do sedaj izogibali. Dosegli boste vsak vrh, ki si ga boste zadali.

Kapsule pa niso primerne le zaradi izboljšanja stanja las, nohtov in ravni energije, temveč sestavine pomagajo tudi pri težavah s kostmi. Z več energije in brez bolečin v sklepih se boste spet lahko podali v hribe, na kolo ali pa se le lažje spopadali z vsakodnevnimi opravili. Življenje s stalnimi bolečinami je lahko neznosno, zato je pomembno, da težave rešimo čimhitreje. Le kdo si ne želi svobodnega in lahkotnega gibanja?

Torej – zakaj jemati B kompleks? Ker boste imeli več energije, vaša umska zmogljivost bo izboljšana, poleg tega pa boste izgledali naravnost čudovito. Verjemite, da nakupa tega prehranskega dopolnila ne boste obžalovali.

B kompleks kapsule

Za koga so kapsule primerne in kateri B kompleks kupiti

Jemlje jih lahko popolnoma vsak, saj ne vsebujejo niti glutena niti laktoze! Še posebej priporočljive so za ljudi, ki jim vitaminov primanjkuje (starejši in nosečnice), za tiste, ki se pogosto srečujejo s stresom, kadilcem, fizično aktivnim osebam, uporabnicam kontracepcijskih tablet ter tistim, ki radi posežejo po sladicah, kavi in alkoholu.

Seveda se je potrebno zavedati, da prehransko dopolnilo ni nadomestilo za zdrav življenjski slog in raznovrstno prehrano.

Na trgu je ogromno prehranskih dopolnil, zato se mnogi sprašujejo, kateri B kompleks kupiti. Svetujemo vam, da kupite izdelek z dodanim silicijem, saj ima le-ta zelo pomembno vlogo pri ohranjanju lepega videza. Preverite tudi, da je prehransko dopolnilo certificirano ter da ga prodaja podjetje vredno zaupanja.

Zakaj jemati B kompleks