Pošlji povpraševanje

B kompleks kapsule, njihov vpliv na zdravje ter kateri B kompleks kupiti?

B kompleks kapsule so skupek osmih vitaminov. B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotenska kislina), B6 (piridoksin), B7 (biotin), B9 (folat ali folna kislina) in B12 (cianokobalamin). Ti so nepogrešljivi, saj prispevajo k splošnemu delovanju telesa ter poglavitno vplivajo na ohranjanje dobrega zdravja in počutja.

V telesu sodelujejo pri številnih vitalnih procesih. Med drugim so kofaktorji za sintezo nevrotransmitorjev, aksonski transport, celične presnovne poti ter za encime, ki sodelujejo pri biosintezi RNK in DNK. Poleg tega, da pomagajo preprečiti okužbe neposredno, vplivajo še na zdravje celic, rast rdečih krvničk in pravilno delovanje živčevja.

B KOMPLEKS KAPSULE

Če se še vedno sprašujete, zakaj jemati B kompleks, je treba omeniti še, da vplivajo na zdravje srca in ožilja ter spodbujajo delovanje možganov. Ob tem sodelujejo še pri proizvodnji hormonov, neposredno vplivajo na raven energije ter pripomorejo pri pravilni presnovi ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob.

Telo omejeno sposobnost shranjevanja B vitaminov, saj so ti vodotopni. To pomeni, da jih je treba vsakodnevno nadomeščati z uravnoteženo prehrano. Najdemo jih v mleku, jajcih, siru, mesu, morski hrani, zelenjavi, oreščkih, semenih, fižolu in sadju. Čeprav telo potrebuje majhne količine vitaminov, ima njihovo pomanjkanje hude posledice.

Te lahko vključujejo širok spekter patoloških stanj in različne nevrološke motnje. Pred nakupom se skrbno pozanimajte, kateri B kompleks kupiti in preverite njegove sestavine. Pri tem je pomembno, da se zavedate, da prehransko dopolnilo ni nadomestilo za zdrav način življenja ali raznoliko prehrano.

B kompleks kapsule

Zakaj jemati B kompleks kapsule?

B kompleks kapsule se na prvi pogled ob uravnoteženi prehrani zdijo povsem odveč. Zakaj jemati B kompleks, če ga dobite s hrano? Kljub uravnoteženi prehrani se zgodi, da telesu vitaminov primanjkuje. Razlogi za to so različni.

Prvi izmed mnogih je njihova vodotopnost. Ker so topni v vodi, so precej občutljivi. S predelavo hrane, kuhanjem ali dodajanjem alkohola se njihova vsebnost v hrani zmanjša oziroma uniči. Odličen primer tega je bel kruh, pri katerem so s predelavo izločeni deli, ki vsebujejo največ B vitaminov. Rezultat tega je manj hranljiv kruh od polnozrnatega.

Pomanjkanje B vitamina je možno tudi pri starejših osebah, ob jemanju določenih zdravil ali pri osebah, ki sledijo strogi veganski ali vegetarijanski dieti. Višje vrednosti potrebujejo še nosečnice, osebe z zdravstvenimi težavami in tistih, ki uživajo večje količine alkohola. Seveda se manjkajoče vrednosti določenega vitamina razlikujejo od posameznika do posameznika.

Med nosečnostjo se poveča potreba po vitaminih, zlasti B9 in B12. Vitamina vplivata na zdrav razvoj ploda ter preprečujeta prirojene napake in nevrološke okvare. B kompleks kapsule so priporočljive tudi pri vseh starejših od 50 let, saj se s staranjem zmanjša sposobnost absorpcije vitamina B12. Pomanjkanje le tega pa lahko pri odraslih vodi v motnje razpoloženje in celo depresijo.

Sedaj ko smo odgovorili na vprašanje, zakaj jemati B kompleks, pa si poglejmo še, katerega kupiti.

Zakaj jemati B kompleks

Kateri B kompleks kupiti?

Kateri B kompleks kupiti? Kaj mora vsebovati? Katere učinkovine najbolje delujejo? Ob nakupu se poraja veliko vprašanj, a pri izbiri je treba vedeti, da niso vsi B kompleksi na trgu enaki. Vsebujejo namreč različne sestavine, ki druga na drugo različno vplivajo. Zaradi tega so nekateri bolj učinkoviti, drugi spet manj.

Med najbolj priljubljenimi na trgu so B kompleks kapsule B-Complex + Silicium, ki poskrbijo za umsko zmogljivost in normalno psihološko delovanje. Skupina B vitaminov ima poglavitno vlogo pri sproščanju energije pri presnovi, s čimer zmanjšuje izčrpanost in utrujenost. Prav tako zagotovijo pravilno delovanje živčnega sistema, zdravo kožo ter prispevajo k presnovi homocisteina.

To je žveplo vsebujoča aminokislina, ki je vezana na proteine ali v prosti obliki, prisotna v krvi. S procesom metilacije nastane po vnosu beljakovinsko bogate prehrane, njena presnova v telesu pa je odvisna od vitaminov B6, B9 in B12. Vas zanima, zakaj jemati B kompleks B-Complex + Silicium in kaj je na njem tako posebnega? Prehransko dopolnilo poleg vseh B vitaminov vsebuje še vitamin C iz plodov šipka, holin ter organsko vezan silicij iz mladih poganjkov bambusa.

Kateri B kompleks kupiti