Pošlji povpraševanje

Kolagen za kožo, edinstvena rešitev za pomlajevanje obraza

Kolagen za kožo je praktično trend današnjega časa. Velikokrat zasledimo oglase o tem čudežnem izdelku za pomlajevanje kože na obrazu. Kolagen najenostavneje opišemo kot lepilo, ki drži kožo napeto. Kolagen spada med strukturne beljakovine, katerih glavna funkcija je dajanje opore in vzdrževanje oblike.

V telesu se kolagen nahaja v koži, mišicah, kosteh, črevesju, nohtih, laseh, zobeh, hrustancu in vseh vezivnih tkivih, zato ni presenetljivo, da je zagotavljanje zadostnih potreb tako pomembno.

Kolagen za kožo in pomlajevanje obraza

Pomlajevanje kože na obrazu s kolagenom

Lepa, gladka, napeta koža postaja čedalje bolj poudarjen »atribut« vsake ženske. Pomlajevanje obraza z lepotnimi posegi, tretmaji in kozmetični popravki je postal trend 21. stoletja. Pa vendar je pomembno, da se zavedamo, lahko koža ostane pomlajena tudi brez skalpela in dolgotrajnega okrevanja. Kolagen za kožo je vsekakor vredno preizkusiti pred ostalimi drastičnimi posegi.

Pravilna nega obraza in zadostna količina esencialnih hranil sta bistvena koraka, ki jih moramo upoštevati, da ohranimo kožo mladostno. Najmanj, kar lahko za pomlajevanje kože na obrazu naredite, so osnove: zaščitite se pred škodljivimi učinki sončnih žarkov, omejite prekomerno kajenje in uživanje alkohola, pred spancem si očistite ličila z obraza ter uživajte najboljši kolagen v prahu.

Prav tako je izjemno pomembna zadostna količina spanca. Poleg osnovnih prilagoditev dnevne rutine, pa lahko sami spodbudimo nastajanje kolagena, in sicer s pomočjo prave prehrane. Najbolj učinkovite so jedi, kot so kostna juha, fižol, jajčni beljak, sir in meso.

Pomlajevanje kože na obrazu s kolagenom

Kaj se zgodi, ko pride do pomanjkanja kolagena?

Čeprav telo dnevno samo proizvaja kolagen, se njegova proizvodnja s staranjem upočasni. Upad najprej opazimo na koži, ki postane manj prožna, nastajati in poglabljati se začnejo gubice, pojavi se celulit in strije. Nohti postanejo krhki in izgubijo sijaj, lasje so lomljivi, suhi in redkejši.

Ker je kolagen prisoten v mnogih organskih sistemih, se lahko pojavijo tudi resnejši znaki in simptomi, kot so bolečine v sklepih, hormonsko neravnovesje, napihnjenost in druge prebavne težave.

Kolagen za kožo in ostala prehranska dopolnila

Kako nadomestimo kolagen?

Pomanjkanje kolagena lahko deloma nadomestimo s hrano in živili, kot so meso, ribe, zlasti losos in tuna, želatina, jajca, rdeče in oranžno sadje in zelenjava, ter sadje in zelenjava, bogata z vitaminom C.

Včasih pa kljub ustrezni prehrani količina kolagena v telesu ne zadošča, zato ga je potrebno nadomestiti še s prehranskim dopolnilom. Teh je na trgu ogromno, a kateri izdelek je najboljši? Zelo pomembno je, da poznamo zgradbo in način uporabe kolagena za kožo. Najboljši kolagen je tisti, ki vsebuje čim manjše molekule, ki jih bo telo mnogo lažje absorbiralo.

Najučinkovitejša oblika je zato hidroliziran kolagen za kožo. Poleg tega je zelo priročno, če formula hkrati vsebuje tudi elemente, ki še olajšajo samo absorbcija. Eden iz med njih je na primer vitamin C.

Najboljši kolagen v prahu

Najboljši kolagen za kožo Biostile

Kolagen za kožo Collagen Powder Blend znamke Biostile je prehransko dopolnilo, ki poskrbi za tudi normalno delovanje žil, kosti, dlesni, kože in zob. Revolucionarna formula kolagena v prahu dr. Majiča temelji na postopku hidrolizacije. Kolagen v prahu dr. Majiča je namreč hidroliziran, kar pomeni, da je velika molekula kolagena razgrajena na manjše delce, aminokisline, ki jih telo veliko lažje absorbira. Tako je absorbcija hidroliziranega kolagena 90%, v primerjavi z absorbcijo nehidroliziranega kolagena, ki znaša le 27%. 

Collagen powder blend vsebuje 5 različnih virov kolagena, in sicer hidroliziran goveji tip I in II, hidroliziran ribji tip I, hidroliziran piščančji tip II in membrano jajčne lupine, ki prav tako vsebuje kolagen. To izpolnjuje dnevne potrebe kolagena za različna pomembna področja telesa.

Poleg 5 vrst kolagena pa izdelek vsebuje tudi kurkumin, ki je močen antioksidant, smolo šilajit in silicij, ki sta pomembna minerala ter vitamin C, ki še spodbuja lastno proizvodnjo kolagena in hkrati olajša absorbcijo samega kolagena v črevesju. Kombinacija teh 5 različnih virov kolagena in dodatnih snovi omogoča, da najboljši kolagen znamke Biostile deluje na vsa področja v telesu, ki jih kolagen gradi.

Naravni kurkumin - sestavina kolagena za kožo