Pregled in polnjenje klimatske naprave

Bi si radi zagotovili brezhibno delovanje klimatske naprave skozi celotno sezono? Pregled in polnjenje avtoklime sta pogoj!

Klima v avtu - pregled in vzdrževanje

Zakaj je klimatska naprava tako pomembna? Klima ima ključno vlogo v vročih poletnih dneh, saj zagotavlja prijetnejšo vožnjo, pri kateri je voznik bolj zbran in pazljiv. Zaradi tega bi lahko rekli, da je tudi klima odgovorna za varnejšo vožnjo. Dobro delujoča klimatska naprava nam omogoča, da se usedemo v popolnoma razgret avto, ki pa se v minuti ohladi in nam omogoči udobno, prijetno in varno vožnjo. Nujne predpostavke za dobro delujočo avtoklimo so redni pregledi, vzdrževanje in polnjenje klimatske naprave. Kako se zavemo, da klima ne deluje kot bi morala? To lahko opazimo, če namesto hladnega zraka piha iz avtoklime vroč zrak ali če ob vklopu klime zaznamo neprijeten vonj. Ob teh signalih je treba čimprej iti na pregled klimatske naprave.

Popravilo in polnjenje avtoklime

Klima v avtu je sestavljena iz kompleksnega sistema. V hladilniku, kjer se hrani hladen plin, lahko pride do uhajanja plina, s čimer se zmanjša učinkovitost klime. Podroben pregled, ki ga opravijo naši strokovnjaki, bo pokazal, kje je težava. Z moderno tehnologijo pregledamo celoten sistem in opazimo tudi najmanjše poškodbe. Če ni nobenih napak, potem sledi le polnjenje klimatske naprave, pri čemer se le doda manjkajoča količina hladilnega plina.

Polnjenje klimatske naprave s kompletnim servisom

Veliko strank se odloča za možnost rednega letnega servisa in polnjenja avtoklime. S tem se izognejo stroškom, ki bi nastali v primeru večjih popravil klimatskega sistema. Z rednim servisiranjem se lahko življenjska doba avtoklime bistveno podaljša. Kaj vse vključuje redni letni servis? Najprej se opravi vizualni pregled celotne klimatske naprave. Sledi čiščenje, dezinfekcija in dezodoracija notranjih enot, filtrov in posameznih delov zunanje enote. Po pregledu in čiščenju odvoda kondenza je na vrsti merjenje temperature zraka, ki ga izpihuje klimatska naprava. Obenem se izmeri tudi tlak hladilnega plina. Nato je na vrsti ključni korak, in sicer polnjenje klimatske naprave. Temu sledi pregled električnih komponent sistema ter kontrola delovanja elektromotorjev. Na koncu se opravi še zaključni funkcionalni pregled oziroma test delovanja klimatske naprave.


Kaj še čakate? Naročite celoten pregled, servis in polnjenje klimatske naprave še pred poletno sezono, da boste potem brezskrbno uživali med vožnjo tudi v najbolj vročih poletnih dneh!

AVTO INN | Klima v avtu, polnjenje avtoklime - povezave do naše spletne strani: