Montaža pnevmatik za varno vožnjo

So vaše pnevmatike stare, obrabljene ali poškodovane? Nikar ne odlašajte, takoj poskrbite za montažo pnevmatik, ki vam bodo omogočile nadaljnjo varno vožnjo.

Menjava pnevmatik - zakaj je tako pomembna?

Gume spadajo med najvažnejše sestavne dele vsakega vozila, saj predstavljajo stik, ki ga ima vozilo s cestiščem. Zaradi tega morajo zagotavljati določen nivo varnosti in zanesljivosti, saj zaradi slabih gum takoj pride do nesreče. Važno je torej, da so tako letne kot zimske gume vedno v dobrem stanju in brez okvar. Kdaj je prav, da pomislimo na menjavo pnevmatik? Montaža pnevmatik, ki so novejše ali z boljšimi lastnostmi je potrebna takrat, ko so vaše gume že stare, preveč obrabljene ali celo poškodovane. Takrat namreč obstaja velika možnost za tveganje, saj vožnja ni več popolnoma varna. Poleg tega pa lahko zaradi slabih gum dobite tudi kazen.

Premontaža gum - zimske pnevmatike

Pozimi je potrebno bodisi zaradi zakona kot tudi zaradi varnosti na cesti zamenjati gume. Zimske pnevmatike morajo zagotavljati stoodstotno zanesljivost in varnost tudi v primeru poledice, snega in hujših vremenskih razmer. Ker je pozimi na cesti veliko več tveganja, morajo biti zimske gume še posebej v dobrem stanju. Montaža pnevmatik pred zimo naj bi zagotovila varnost skozi celotno zimsko obdobje, saj so zimske gume prilagojene zimskim temperaturam in razmeram, za kar letne gume niso opremljene.

Montaža pnevmatik - na kaj je treba biti pozorni

Premontaža gum zahteva nekaj pozornosti pri določenih korakih oziroma izbirah. Najprej vam svetujemo, da izbirate kvalitetne gume. Takšne so na primer pnevmatike svetovno priznanih proizvajalcev, ki so opremljene z vsemi potrebnimi certifikati o kakovosti in z garancijo. Pozorni bodite tudi na ceno; prenizka cena lahko skriva nizko kvaliteto in nevšečnosti. Nato pazite, da kupite ustrezne gume za vaš model vozila, saj niso vse pnevmatike primerne za vsa vozila. Priporočamo vam, da uporabljate dvojna platišča - ena za letne in ena za zimske gume, saj boste na ta način bistveno hitreje in enostavneje zamenjali gume ob menjavi sezone.

Menjava pnevmatik - izbirajte med najboljšimi znamkami

Pri nas so na voljo pnevmatike najboljših svetovno znanih proizvajalcev. To so na primer Pirelli, Bridgestone, Michelin, Sava, Dunlop, Goodyear, Kormoran, Dayton, BFGoodrich in še številni drugi. Montaža pnevmatik poteka hitro in profesionalno, saj jo izvajajo strokovno usposobljeni delavci. Naše osebje vam je na voljo za predhodno svetovanje in spremljavo po montaži.

AVTO INN | Montaža pnevmatik, menjava pnevmatik, premontaža gum - povezave do naše spletne strani: