Pošlji povpraševanje

Operacija vek in blefaroplastika za odlične rezultate


Operacija vek je enostavna operacija, s katero boste v trenutku postali bolj mladostni, vaš obraz pa bo ponovno zažarel. S korekcijo spodnjih vek se boste rešili vsem neljubih podočnjakov, pri korekciji zgornjih vek pa se boste znebili očesnih gubic. Preprost poseg, ki bo spremenil utrujen videz obraza, je hiter, rezultate pa boste lahko občudovali še nekaj časa po samem posegu. Zaupajte nam svoje telesne negotovosti in svoje telo boste ponovno samozavestno občudovali kot bi trenil.


Razlogi za korekcijo spodnjih vek in zgornjih vek

Ljudje se za operacijo vek odločajo iz različnih razlogov, ki pa so večinoma povezani z vizualnim izgledom obraza. V prvi vrsti gre pri večini za odstranitev utrujenega ali celo žalostnega videza obraza, ki ga začnemo zaznavati tam nekje po 40. letu. Z razgradnjo kolagena v koži ta ni več tako elastična, zato začne »viseti«, kar prepoznamo kot gube. Te so še posebej pogoste na območju okrog oči in lahko v skrajnem stanju celo zakrivajo pogled. Koža okrog oči se namreč tekom življenja stalno napreza- mežikanje, naprezanje ob močnem soncu, branje …

Drugi razlog za operacijo povešenih vek je asimetrija oči in vek. S tem je opazna tudi asimetrija na celotnem obrazu, zato se veliko ljudi v tem primeru odloči za blefaroplastiko. Zadnji razlog je povezan z očesnimi obolenji, npr. ščitnična orbitopatija. Za dvig vek pri boleznih oči so morda potrebne posebne specializirane operacije in so bolj nujni operativni poseg kot lepotna operacija.


Korekcija spodnjih vek- blefaroplastika za reševanje podočnjakov

Pri korekciji spodnji vek gre navadno za reševanje problema podočnjakov. Vsi vemo, da te niso zgolj rezultat neprespanosti, kot veli v družbi močno zakoreninjen stereotip, vendar so tudi te lahko rezultat razgradnje kolagena v koži. Pri spodnji blefaroplastiki se lahko same operacije vek lotimo iz dveh koncev- prva je, da naredimo rez pod spodnjimi trepalnicami na zunanji strani kože, pri drugi tehniki pa pristopimo preko veznice na notranji strani povešene veke (veznica je zunanja plast očesa, ki loči očesno zrklo od veke). Maščobo pod kožo nato kirurško odstranimo oz. premestimo, z nekaj pazljivosti pa lahko odstranimo tudi odvečno povešeno kožo. Prehod med licem in očesom je tako spet napet in gladek, podočnjaki pa so zgolj še slab spomin iz preteklosti.

Če bi pri operaciji povešenih vek na spodnji strani odstranili tudi povešeno kožo, potem je bolj primerna tehnika, kjer se zareže pod trepalnicami. Operacije vek preko veznice oz. transkonjuktivalna blefaroplastika je tako primernejša za tiste, ki želite zgolj odstraniti podkožno maščobo, seveda pa se boste za pravilno odločitev dokončno lahko odločili po pogovoru z našimi strokovnjaki na področju lepotne kirurgije in blefaroplastike.

Operacija spodnjih vek

Zgornja blefaroplastika- dvig vek

Korekcija povešenih vek na zgornji strani je navadno zaželena pri tistih, ki zaradi povešenih vek delujejo utrujeno, zaspano ali celo žalostno. V skrajnih primerih lahko povešena zgornja veka predstavlja celo oviro pri vidu, saj veka zakriva vidno polje. Operacije vek je popolnoma preprosta- z rezom približno 8 mm nad zgornjimi trepalnicami. Odvečno maščobo, ki se nahaja pod kožo preprosto odstranimo ali pa jo prerazporedimo na mesta, kjer so vrzeli.

V kolikor želite lahko še dodatno napnemo krožno mišico okrog očesa (orbikularis) in s tem še dodatno napnemo kožo okoli oči. S tem bo vaš obraz ponovno zažarel s svojimi mladostnim videzom.


Okrevanje po operaciji vek

Po operaciji povešenih vek je okrevanje precej hitro in brez izrednih bolečin. Območje okrog oči je namreč dobro prekrvavljeno, zato bodo posledice operacijo hitro zaceljene. Šive odstranimo 4-7 dni po operaciji, zaradi zgradbe kožnega tkiva okrog oči pa se bo najverjetneje po posegu pojavila modrica in oteklina. Zmanjšate ju lahko s hlajenjem, ki se začne že takoj po operaciji, s hlajenjem pa nadaljujete še naprej doma. Zaradi otekline boste pri zapiranju lahko občutili napetost, vendar bo tudi ta izginila, ko boste okrevali. Pri tem bo pomagal tudi počitek z dvignjenim vzglavjem.  Modrica bo izginila v približno dveh tednih po operaciji povešenih vek, oteklina pa v nekaj tednih. Rezultati posega bodo vidni v nekaj mesecih, ko bo tudi brazgotina dozorela.


Zapleti in stranski učinki operacije vek

Operacija povešenih vek velja za zelo preprosti poseg, zato zapleti niso zelo pogosti. Kot že omenjeno, lahko ob korekciji spodnjih vek in zgornjih vek pričakujete modrico, saj je tkivo okrog oči zelo dobro prekrvavljeno. Modrica bo izginila v 14 dneh po operaciji, oteklina pa prav tako. Obe neprijetnosti (modrica in oteklina) sta povezani z okrevanjem tkiva, zato nista razlog za preplah. Izjemno redko lahko pride do bakterijske okužbe, ki jo zdravimo z antibiotiki.

Poseg tako ni zahteven in definitivno ni tvegan, zato se zanj lahko odločite brez strahu. Pred samo operacijo se boste brezplačno še posvetovali z našimi strokovnjaki in plastičnim kirurgom, ki vam bo odgovoril na vsa vaša vprašanja in dvome. Vaš obraz bo tako s preprosto operacijo povešenih vek ponovno zažarel in mu vrnil prvotno mladosti in iskrivost. Dovolite si biti spet samozavestni v svojem telesu in s svojim obrazom.