Alu platišča 15 col, pokrovčki oz »hubcups« 15 njihova vloga in pomen

Alu platišča 15 col v naši ponudbu so različnih širin 5.00, 5.50, 6.00, 6.50 in 7.00 naslednjih razmakov: 3X112, 4X100, 4X108, 4X114.3, 4X98, 5X100 in 5X105. Poleg vrhunskih novih alu platišč veh velikosti s pokrovčki, imamo v naši ponudbi tudi odlično ohranjena in kvalitetna rabljena lita alu platišča, velikosti 14, 15, 16, 17, 18, 19 in 20. Njihova sestava v današnji avtomobilski industriji je najpogosteje iz zlitine aluminija in magnezija in kombinacije zlitine drugih kovin in elementov s katerimi proizvajalci dosežejo »lahko trdnost«. Splošni namen ustvarjanja novih in novih zlitin proizvajalcev avtomobilskih delov, je ustvarjati čim večjo trdnost čistih kovin, ki so na splošno dokaj mehke. Zlitine aluminija in magnezija so običajno bistveno lažje od drugih kovin, hkrati pa, v kombinaciji z drugimi zlitinami kovin, dosegajo enako trdnost kot npr. primerljivi jekleni proizvodi. Poleg enake vzdržljivosti in trdnosti, ter predvsem manjše teže, so alu platišča 15, 16, 17 oz katere koli druge velikosti, odlično toplotno prevodni, ter imajo izredno lep in estetski videz. Vse skupaj v praksi pomeni, da imamo na avtomobilu odlična lita alu platišča 15 z majhno težo, ki zmanjšujejo porabo goriva, hkrati pa so izjemnega videza, k čemur veliko pripomorejo tudi sredinski pokrovčki za alu platišča 15.

Vloga in pomen pokrovčkov - »hubcups«: učinkovito varovanje in estetika

Pokrovčki za kolesa, obstajajo že dolgo časa, saj so bile bila prvotno koriščena že v poznem 17. stoletju, ko so služili kot zaščita na kolesih tedanjih kočij. Čeprav bi lahko kdo pomislil, da je vloga pokrovčka »hubcup« imenovanega tudi »centrska kapa« predvsem vizualna, to ne drži, saj spada med dodatno zaščitno opremo kolesa avtomobila. V današnjih časih sodobne avtomobilske industrije, se proizvajalci čedalje bolj posvečajo izdelavi kvalitetnih »hubcups« , saj le ta varujejo osrednji najbolj vitalni del avtomobila - spoj avtomobilskega kolesa z vozilom. Z razvojem, je njihova zasnova napredovala tako, da se le ti popolnoma prilegajo v območje pesta. Njihova najpomembnejša vloga je ta, da delujejo kot odlična zaščita pred nabiranjem prahu in drobnimi delci, ki so prisotni na cestišču pri spoju kolesa z vozilom - vijakih in maticah. Njihova vloga je še posebno pomembna pri zaščiti v zimskih razmerah, ko ščitijo pred številnimi agresivnimi kemikalijami na cestišču, vključno s soljo, in tako lahko preprečijo nepotrebno obrabo ali zagozdenje vijakov za kolesa.

alu platišča 15 col (rabljena)pokrovčki za alu platišča (Škoda)


Platišča alu-rabljena 15 in nova 15 col ter ostale velikosti z dodatno opremo

Alu platišča 15 imajo poleg visoke estetske vrednosti, tudi veliko ekonomično in ekološko vrednost. Na naši spletni strani imamo predstavljena vrhunska alu platišča Enzo, Aez, Alutec, Arcasting, Ats, Avus, Brock, Dezent, Dotz, Evolution, Gmp, Momo, Msw, Oz, Platin, Rc, Reds, Rial, Rre, Rs Wheels, Sparco, Tomason In Wsp Italy, katera zaradi svoje visoke dovršenosti in kvalitete veljajo za najboljša na svetu. Poleg novih, vas vabimo, da spremljate tudi našo odlično ponubo rabljenih alu platišč 15 col. V našem avtoservisu Servis Branko Zaverski s.p. imamo v ponudbi tudi vso ostalo dodatno opremo za vaše vozilo, kot so distančniki in centrirni obročki, vijaki in matice ter »hubcup« pokrovčke in nalepke.

Poleg Enzo, OZ, Rial tudi original alu platišča Škoda, Renault, Ford in Fiat

Poleg omenjenih alu platišč 15: Enzo, Dotz, Evolution, Gmp, Momo, Msw, Oz, Platin, Rc, Reds, Rial, Rre, Rs Wheels, Sparco, Tomason s pripadajočimi pokrovčki 15, imamo v naši ponudbi tudi veliko originalnih modelov za vozila, kot so: Škoda, Renault , Ford, Kia, BMW, Mercedes Benz, Audi, BMW, Hyundai, Fiat, Peugeot, Citroën, in mnoge druge, katere lahko izberete tudi v kompletu s pnevmatikami za vse vrste vozil. Ponujamo komplete pnevmatik in alu platišč za Škodo, Renault, BMW ... Prav tako pa si lahko pri nas izberete tudi vso ostalo opremeo za avtomobile in motorje, vključno z moto pnevmatikami za vse vrste motorjev in motornih koles.

KATERE SO PREDNOSTI ALUMINIJASTIH PLATIŠČ?