Imamo pestro izbiro litih in železnih felten

nove lite feltneZa vaš avtomobil lahko izbirate med dvema vrstama platišč. Prva možnost so kovinske feltne, ki so cenovno ugodnejše in zaradi svoje konstrukcije primernejše za uporabo pozimi. Njihova konstrukcija zagotavlja dobro odpornost na poškodbe in vzdržuje idealno temperaturo zavornega sistema. Kot dodatek se pri železnih feltnah uporabljajo plastični okrasni pokrovi, ki dajejo videz litih platišč. Druga možnost so lite feltne, ki imajo zelo lep atraktiven videz, poleg tega pa imajo še veliko dodatnih dobrih lastnosti. Zelo vplivajo na stabilnost vozila, ker se zaradi njihove majhne teže zmanjša teža nevzmetenih mas. Vozilo ima z litimi platišči tudi izboljšane vozne lastnosti kot sta pospeševanje in zaviranje. Lite feltne so zelo trdne, kar zmanjšuje možnost njihove deformacije in deformacije gum v zavojih. Lita platišča zmanjšujejo možnost pregrevanja zavor med vožnjo, saj so aluminijasta platišča dober prevodnik toplote in jo tudi učinkovito odvajajo.

KAKO DO POCENI KOMPELTA MOTO GUM IN FELTEN?


Nove feltne za vaše vozilo morajo ustrezati vsem predpisanim meram

Pri izbiri novih felten za vaše vozilo morate biti pozorni na več karakteristik litih platišč. Prva karakteristika je razmerje vijakov, ki je razdalja med nasprotnimi luknjami za vijake pri litih in železnih platiščih. Druga karakteristika je ET razdalja med središčno črto širine in robom feltne, ki nalega na avtomobil. ET je lahko pozitiven ali negativen, odvisno koliko je naležna površina odmaknjena proti zunanji ali notranji strani platišč. Izbira neustreznega ET, vpliva na obrabo podvozja in pnevmatik. Tretja karakteristika pa je premer sredinske luknje feltne, ki se mora popolnoma prilegati pestu vozila.

kovinske feltne


Lite feltne so vizualno privlačnejše in lažje za čiščenje

Lite feltne so zaradi svoje konstrukcije veliko lažje za čiščenje kar je zelo pomembno. Prah iz zavornih ploščic, sol, pesek in ostala umazanija, se lahko nabere na feltni kar lahko privede do poškodb in težav kot so tresenje. Teža nabrane umazanije deluje kot utež, ki se uporablja pri centriranju platišč. Zato imamo lahko občutek kot da platišča niso več uravnotežena.

OGLEJTE SI KOMPLETE PNEVMATIK IN PLATIŠČ