Zdrava hrana za pse in mačke ter oprema za nego malih živali

Zdrava hrana je le del pravilne nege malih živali. V Veterinarskem centru Plevnik za vaše pse in mačke poskrbimo tudi, ko ne potrebujejo zdravljenja. Zanje boste v naši ponudbi lahko izbrali zdravo hrano ter izdelke za nego in prosti čas. Obiščite naš center v Logatcu ali našo spletno trgovino.


Zdrava hrana za pse in mačke: primerna hrana za vašega ljubljenčka

Pomembno je, da vaš ljubljenček dobiva hrano, ki ustreza njegovim potrebam. Potrebe se bodo spreminjale glede na starost in zdravstveno stanje, odvisne pa so tudi od pasme, spola, velikosti itd.


V naši trgovini je na voljo zdrava hrana za pse:

  • za mladičke: majhne, srednje ali velike pasme,
  • za odrasle pse: majhne, srednje ali velike pasme,
  • za starejše pse: majhne, srednje ali velike pasme in
  • priboljški za vse starosti in pasme.


V ponudbi je tudi zdrava hrana za mačke:

  • za mladičke, odrasle in starejše mačke in
  • pasemske mačke.


Ni potrebno, da se odločite za eno znamko hrane. Priporočamo pa, da hrano menjate postopoma in opazujete, kako vaš pes ali maček reagira nanjo, saj so lahko nekatere živali občutljive na tovrstne spremembe. Mačke so lahko še posebej izbirčne, zato poskusite svojo že v mladosti navaditi na raznovrstno hrano in različne brikete.

Spletna trgovina za male živali - vabljeni!


Zdrava hrana za pse in mačke: preventiva za zdravje vašega ljubljenčka

Hrana ima velik vpliv na zdravje in kakovost življenja. Ker je pomembno, da vzdržujete optimalno težo svojega psa ali mačka, izberite primerno hrano in odmerite pravilne količine. Prekomerna teža vpliva na razvoj različnih bolezni (sladkorna bolezen, bolezni gibal itd.), lahko pa je tudi simptom določenih bolezni (npr. bolezni žlez z notranjim izločanjem). Zdrava hrana se prepozna tudi v normalni konsistenci in barvi blata ter lepi dlaki, zato za odločitev pri izbiri hrane dobro opazujte svojega ljubljenčka. V kolikor je preobčutljiv na katero od sestavin v hrani, se bo to pokazalo prav v blatu ali na koži. Če bi želeli njegov jedilnik popestriti s hrano, ki bi jo pripravili sami, pa se najprej posvetujte z nami o njeni sestavi in pripravi. Ostanki kosila niso primerni, saj so običajno premastni ali preslani. Tovarniško pripravljena hrana že vsebuje vse, kar vaš pes ali maček potrebuje, pomembno pa je, da izberete kakovostno znamko. V naši ponudbi je le kakovostna in zdrava hrana za vaše pse in mačke!


Zdrava hrana za pse in mačke: svetovanje in pomoč pri izbiri hrane

V naši trgovini vam pri izbiri zdrave hrane in ostalih pripomočkov za pse in mačke strokovno svetujeta veterinarska tehnika. Ker je za ohranjanje zdravja in dobrega počutja zelo pomembna pravilna prehrana, vam bomo svetovali tudi glede na individualne potrebe vašega ljubljenčka.

Obiščite nas!