Surfanje: tečaj surfanja za začetnike - začetni surf tečaji se izvajajo v šoli surfanja na Portugalskem in Španiji

Surfanje je deskanje na valovih s pomočjo surf deske. Ta nima jadra, zato uporabljamo zgolj moč lastnih rok. Deskanje na valovih je eden izmed najelegantnejših in najdrznejših, pa tudi eden izmed najzahtevnejših športov. Ko enkrat osvojimo veščine surfanja, na vsem svetu ne najdemo več primernih besed, ki bi opisale nepopisne občutke ob drsenju po gladkih turkiznih valovih. Vendar pa surfanje ni tako enostavno, kot je videti na prvi pogled. Učenje surfanja je kar dolgotrajen proces. Poleg osvojitve same tehnike surfanja je treba osvojiti tudi precej drugega znanja, ki nam pomaga k varnejšemu gibanju v oceanu, kot je na primer poznavanje vremenskih razmer. Zato je priporočljivo, da greste najprej na tečaj surfanja, kjer se boste naučili osnov in ugotovili, ali vam je surfanje sploh všeč. V naši šoli surfanja so vam na voljo sledeči surf tečaji:

- začetni,
- nadaljevalni in
- napredni tečaj surfanja.

Še preden se podate na valove, pa vam je na voljo tudi naša online šola surfanja, ki ponuja veliko teoretičnih informacij o tem športu.


Začetni tečaj surfanja šole surfanja: surfanje za začetnike, ki še nikoli niso stali na deski ali pa so to poskusili le nekajkrat

Začetni surf tečaj, ki se izvaja v naši surf hiši na Portugalskem, je namenjen popolnim začetnikom - tistim, ki še nikoli niso stali na surf deski ali pa so surfanje preizkusili le nekajkrat. Edini pogoj za udeležbo na tečaju je, da znate plavati. Ob prihodu v hišo boste dobili vso potrebno opremo - desko in neoprensko obleko - ta vam bo na razpolago do konca tečaja. Tečaj surfanja se tako začne s spoznavanjem opreme, varnosti, pedlanja in podobno. Na večernem predavanju pa se bomo poglobili v teorijo surfanja: izvedeli boste vse o vremenu in o valovih, pa tudi o osnovah gibanja v vodi. Naslednji dan se tečaj surfanja preseli na plažo - začetni surf tečaji nato trajajo vsak dan od ponedeljka do petka po dve uri. Najprej se boste naučili predvsem vstajanja na deski, vse nadaljnje dneve pa bomo namenili izpopolnjevanju tehnike. Seveda se bomo podali tudi na valove - če bodo razmere ugodne in znanje primerno.

Za še več podrobnosti pa si oglejte našo spletno stran!